Снимка: БулфотоНа редовното си заседание утре правителството ще определи размера

...
Снимка: БулфотоНа редовното си заседание утре правителството ще определи размера
Коментари Харесай

Министерски съвет ще определи размера на минималната работна заплата за 2020 г.

Снимка: Булфото

На постоянното си съвещание на следващия ден държавното управление ще дефинира размера на минималната работна заплата за 2020 година, заяви държавната осведомителна работа, представена от Novini.bg.

От 1 януари 2020 година минималната заплата ще се усили от 560 лева на 610 лева Министерският съвет ще одобри още План за деяние за осъществяването на Националната стратегия за развиване: България 2020 през 2020 година Министрите ще одобряват доклад за 2018 година за осъществяването на обновената Национална тактика за демографско развиване на популацията в България (2012-2030 г.), както и План за 2019-2020 година за осъществяването на Националната тактика за деен живот на възрастните хора в България (2019-2030 г.).

Кабинетът се чака да одобри обновен лист със предпазените от страната специалности от специалности за образователната 2020/2021 година и на обновен лист със специалности от специалности, по които е налице предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда за образователната 2020/2021 година Министерският съвет ще дефинира дните за религиозни празници на вероизповеданията, разнообразни от източноправославното, през 2020 година и ще утвърди план на Закон за Националния институт по метеорология и хидрология.

Министрите се чака да одобрят спомагателни разноски за 2019 година по бюджетите на министерствата на правораздаването и на вътрешните работи, както и спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за тази година. Очаква се да бъдат утвърдени и спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2019 година за компенсиране на безплатния превоз на деца и възпитаници по член 283, алинея 2 от Закона за предучилищното и учебното обучение.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР