Снимка БулфотоНа мен по-скоро ми изглежда като малшанс и трагичен

...
Снимка БулфотоНа мен по-скоро ми изглежда като малшанс и трагичен
Коментари Харесай

Каракачанов за срутилата се стена, която уби човек: Малшанс! Разпоредил съм проверка

Снимка Булфото

На мен по-скоро ми наподобява като малшанс и драматичен случай, само че още през вчерашния ден съм разпоредил вътрешна инспекция, с цел да се види дали има някаква лична виновност при съхраняването на тези обекти. Това сподели пред публицисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод трагичния случай в Хасково, където през вчерашния ден срутила се стена на бивше военно отделение умъртви човек, написа вести.бг.

``
реклама

Той заяви, че е имало сигнал от общината и от компанията, която е охранявала обекта. Вследствие на тези предупредителни писма на 15 март съм издал заповед за събарянето на тази ограда. След това е почнала процедурата, събирането на предложения, съобщи Каракачанов.

Нека да забележим инспекцията какво ще покаже, добави той.

По-късно от пресцентъра на Министерството на защитата разпространиха още информация по случая: " Бившето военно отделение в Хасково, край което стана трагичният случай от през вчерашния ден, е несъмнено като регион с отпаднала нужда за Българската войска през 2001 г. През 2011 година е открито саморазрушаване на част от постройката.  През февруари 2019 година чиновници от районната конструкция на Главна дирекция " Инфраструктура на защитата "  в гр. Пловдив са създали констативен протокол, въз основа на който министърът на защитата на 15 март т.г. е издал заповед № Р-71 за назначение на комисия за осъществяване  на оглед за освидетелстване на сградния фонд в региона. В заповедта е указан двумесечен период, в който би трябвало да се показа протокол за предприемане на следващи дейности. Междувременно за сектора на падналата стена  директорът на Главна дирекция " Инфраструктура на защитата "  издава инструкции,  с които стартира събирането на предложения от компании, с цел да може да бъде обезпечено предварителното срутване на стената. На 12 април т.г. е подадена една оферта от участник в процедурата, само че за завършването на законовата процедура са нужни още две оферти. Във връзка с случая министърът на защитата е разпоредил да бъде осъществена инспекция на целия сграден фонд с отпаднала нужда за предприемане на следващи дейности за обезопасяване ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР