Снимка: БулфотоМинистър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение.

...
Снимка: БулфотоМинистър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение.
Коментари Харесай

Румен Петков: Министър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение

Снимка: Булфото

Министър-председателят става нездравословен за България с непредсказуемото си държание. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков на конференция в Силистра, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Първо, отношението и позицията на България по Шенгенското пространство. Министър-председателят става нездравословен за България с непредсказуемото си държание и с непрекъснатите обрати. И в това Народно заседание като обща позиция беше възприето, че имаме две стратегически външнополитически задания, участие в Шенгенското пространство и второ еврозоната. Още тогава ние от АБВ предупредихме, че напирането за участие в Шенгенското пространство, ще ни докара повече въпроси и главоболия, в сравнение с политическо самопризнание и престиж. Вие знаете, че Дъблинското съглашение в действителност планува мигрантите да бъдат връщани в първата страна на Европейски Съюз, през която са влезнали. Това изправя България пред доста съществени закани с влизането ни в Шенген. Ние ще станем Гърция по две. Докато при Гърция има запаси, териториални, островни благоприятни условия, при нас нещата не стоят по този начин. Затова тогава ние от АБВ предупредихме, че би трябвало да бъдем извънредно деликатни, с цел да може да отговорим на потребностите на нашето общество и страна. От друга страна го споделям с болежка - не може при започване на мандата на това Народно заседание да се разгласи стратегическата задача влизане в Шенгенското пространство и в средата на мандата да се каже: „ Ние в този момент не желаеме да влизаме, защото… “.

Според него когато човек има опцията да си провежда сериозен стабилен, експертен разбор на вероятностите при влизане или невлизане в тази ситуация в Шенгенското пространство, тогава няма да прави такива лупинги, с които да подсказваме на нашите сътрудници, че сме непредсказуеми и непостоянни във външнополитическите си задания “, добави още Петков.

Той разяснява и ресорът на България в Европейска комисия. „ Разбира се, че се вършат и ще се вършат доста и разнопосочни мнения. Едно е доста притеснително за нас. Първо, всички тези спекули – едни милиарди, ние ще ги управляваме “, сподели още Петков, написа novini.bg.

Лидерът на АБВ регистрира, че казусът е, че на България се дава сектор, в който не се образува общностна политика, а сектор, в който страните членки водят независима политика. „ Това не е добре “.

Според него в бранш „ Транспорт “ страната ни е можела да повлияе за решения в интерес на българския интерес. „ За страдание подобен важен бранш, отиде в Румъния “. По думите му не е добре, че ще стоим настрана от взимането на решения.Петков направи коментар и за шпионския скандал. „ Институциите би трябвало да кажат доста ясно пред обществото: първо, вършат ли разлика сред икономическо въздействие, пране на пари и опит за вътрешнополитическо въздействие в страна от непознати факори; второ, имаме ли двойни стандарти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР