Снимка БулфотоКоронавирусът е най-голямата тема за България и света, но

...
Снимка БулфотоКоронавирусът е най-голямата тема за България и света, но
Коментари Харесай

Георги Гочев: Извънредното положение ще убие всякакви контакти, но може би и демокрацията

Снимка Булфото

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата рубрика  " Новини без ковид ".

Георги Гочев е типичен лингвист, преводач от старогръцки, учител в Нов български университет (НБУ). Превел е " Държавата " на Платон, " Поетика " на Аристотел, " Медея " на Еврипид. Редактор на новото литературно списание " Текстил ". Коментарът му е от " Facebook ", написа Дневник.

За мен въвеждането на " изключително състояние " е като да ползваш нуклеарна политическа бомба. Ще убие всевъзможни контакти, само че и самата социалност, смисъла на демокрацията.

По-конкретно " изключително състояние " значи три неща и трите извънредно съществени:

Всичко, което би трябвало да знаете за:

Коронавирусът (409)

1. Че персоналните ни права се подчиняват на хипотезата за общ интерес.

2. Че властта не има вяра във опцията на жителите да се самоконтролират и самоуправляват. Тоест поема ръководството и над персоналния им живот.

3. Че властта става безконтролна и може да оправдае всяко деяние с хипотезата за общ интерес.

Аз пък нямам доверие, че тази власт може да се самоконтролира. И имам вяра още по-малко след съвещанието на Парламента, в което не се чу нито един глас на самоограничение, нито едно оборване на смисъла на това решение. Но се чу за неприятните частни лечебни заведения, за неприятните либерали, дето се събирали дружно, и за неприятните модерни хора, дето пътували, където им скимне.

Привърженик съм на строгите и превантивни ограничения за битка с вируса, само че на строги Конкретни ограничения като затваряне за заведения и молове, незабавно прекосяване на държавната администрация към онлайн режим на работа, криминализиране на нарушаването на карантина (какво е, прочее, това безумно предложение за затвор от една година, наказването би трябвало да бъде санкция, а не издържане с пари на данъкоплатеца на още затворници), а не на ограничения за всеобщо поразяване на социалността.

Това е този закон - не е карантина, а мярка за всеобщо поразяване на социалността. Същата тая социалност, дето толкоз трови съня на това държавно управление.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР