Снимка БулфотоЖена премина през много премеждия, докато роди в столицата. Медиците

...
Снимка БулфотоЖена премина през много премеждия, докато роди в столицата. Медиците
Коментари Харесай

33-годишна жена със стерилитет роди здраво бебе

Снимка Булфото

Жена мина през доста инциденти, до момента в който роди в столицата. Медиците в УМАБЛ " Св. Анна " – София АД съумяха да оказват помощ на 33-годишна пациентка с второстепенен стерилитет да забременее и да роди крепко дете. Причината за стерилитета е, че дамата е имала над 10 см миомен възел.

След предварителна подготовка и проучвания на 23 септември 2019 взаимен екип отпред с доктор Низар Рафаи от Клиника по кардиология и доктор Красимира Жекова-Началник на Родилно поделение пристъпва към емболизация на маточни артерии.

На надзорен обзор 9 месеца по късно се открива цялостно назад развиване на миомата. Една година след емболизцията настава непринудено зачеване на пациентката. Като рискова бременност тя е интензивно следена от доктор Жекова, взаимно с фетален морфолог доктор Иван Сигридов, оповестяват от лечебното заведение.

На 2 юли 21 година в 23,30 ч. на бял свят се ражда момиченцето Елица с съвършените ограничения 2865 гр/48 см в чудесно клинично положение. Раждането и постродовият интервал протичат без отклоняване. На контролния ехографски обзор, извършен през днешния ден при изписване на пациентката се удостовери цялостното назад развиване на миомния възел.

Емболизацията на маточните артерии при дами с миома на матката се употребява относително необятно в Европа и света, само че в България случаите са единични. Добрата вест е, че този триумф на медиците от УМБАЛ " Св. Анна " - София АД дава вяра на млади дами с миома, да осъществят своите репродуктивни проекти без оперативна намеса върху матката, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР