Снимка: БулфотоГЕРБ сме в абсолютното си право да отстояваме своите

...
Снимка: БулфотоГЕРБ сме в абсолютното си право да отстояваме своите
Коментари Харесай

Дариткова: ГЕРБ е в правото си да управлява до февруари

Снимка: Булфото

ГЕРБ сме в безспорното си право да отстояваме своите позиции и тези на нашите гласоподаватели. Ние сме законно определени на последните избори и според законите и Конституцията на страната имаме право да упражняваме мандата до февруари месец. Има митинг с разнопосочни претенции, в това число и за оставка на държавното управление и основния прокурор. Той е предвождан от Румен Радев, който се оказа най-високопоставеният представител на митинга.

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова на регионално заседание в Смолян, на което участваха евродепутатите Асим Адемов и Андрей Новаков, регионалният координатор Николай Мелемов, депутатът доктор Красимир Събев, общински ръководители и кметове на ГЕРБ, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян.

„ Провокациите не стопират и целят да изнервят ситуацията, само че радикално друга е обстановката на жълтите павета и в другите обитаеми места. Тук хората разсъждават рационално и схващат всички провокации, като резултатите от коронакризата през зимните месеци. Социалните и икономическите последици към момента не са достигнали оптималния си мащаб. Всичко това изисква страната да си е на мястото и да реагира съответно, да има Народно заседание, което да може да трансформира законите по този начин, че да се приспособяват към всички провокации на рецесията “, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ, написа

Тя разяснява, че има известно недоумение в следствие от спекулации по концепцията за привикване на Велико национално заседание. „ Този митинг стартира с настояването за неговото привикване и когато го декларирахме и казахме, че щом обществото е разграничено, значи има потребност от нов публичен контракт. Тогава протестиращите взеха решение, че не се постанова привикване на Велико народно събрание и обявиха, че ГЕРБ с този ход желае да печели време. Това не е по този начин “, акцентира доктор Дариткова.

Според нея концепцията да се провежда по различен метод страната и взаимоотношенията сред трите управляващи – законодателна, изпълнителна и правосъдна, може да се случи точно през разискване на нова Конституция. „ Всички спекулации, които донесоха много дивиденти на извънпарламентарни сили, да вземем за пример с понижаване броя на депутатите, могат да се решат единствено през Велико народно събрание “, уточни тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ разяснява, че 30 години след демократичните промени нашата Конституция се нуждае от адаптиране към сегашните условия на развиването и положението на демокрацията. „ И по тази причина внесохме план, само че този план се внася единствено поради условията на Конституцията. В нея категорично е записано, че в случай че желаеме да свикаме Велико народно събрание и търсим болшинство от 160 народните представители, наложително това върви с план за нова Конституция. Този план няма да бъде Конституцията, която би се приела от едно последващо Велико народно събрание, само че сме длъжни да внесем подобен план и това направихме с помощта на подписите, които събрахме “, разясни доктор Дариткова.

Тя добави, че в този момент се гласоподават доста значими закони, в това число и за превъзмогване на рецесията, само че от всяко нещо опозицията се пробва да създава кавги и да прави неверна интерпретация.

Другата нечиста сделка съгласно нея е, че с въвеждането на хартиени бюлетини ГЕРБ цели да фалшифицира изборите.

„ Не можем изрично да разчитаме на машините във типа, в който са възприети на предходните избори, с цел да подсигуряваме правото на глас на всеки български жител. Никой не може да даде гаранция, че машината няма да се повреди и че ще бъде допустимо да се подмени в съответната секция. Имаме отчет на ЦИК, който изнесе доста съществени проблеми с приложението на машините в изборите за Екологичен потенциал. Затова се наложи да дадем опция да се гласоподава и с хартиена бюлетина, с цел да може всеки граждан да упражни правото си на глас “, изясни доктор Дариткова.

Тя е безапелационна, че парламентарната група на ГЕРБ е в кондиция, с оптимално наличие в пленарна зала. Работи добре с съдружните сътрудници, въпреки и от време на време в прочувствен разговор. Тя счита, че би трябвало държавното управление да изкара мандата си, да се проведат постоянни избори и партията да се готви интензивно за тях.
„ Трябва да стигнем оптимално до повече хора, с цел да покажем, че не сме се уплашили от митингите. Истината е, че тези митинги не могат да се сравнят с това, което беше по времето на Орешарски, най-малкото, че са малобройни и не можаха да акумулират социална сила “, съобщи евродепутатът Асим Адемов.

По думите му след 10 години във властта съперниците стават все по гневни, само че истината е, че няма съображение за оставка. Той сподели, че предходната седмица в Екологичен потенциал е имало съвещание на групата на ЕНП, където съзнателно нашите евродепутати повдигнали тематиката за обстановката в страната и обяснили какво се случва в България и кой стои зад митингите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР