снимка: БулфотоЕто какво показват последните данни за месец септември. Цифрите

...
снимка: БулфотоЕто какво показват последните данни за месец септември. Цифрите
Коментари Харесай

Най-скорошните данни на БНБ: Към края на септември брутният външен дълг достигна 37.9 млрд. евро

снимка: Булфото

Ето какво демонстрират последните данни за месец септември. Цифрите са следните: 

Брутният външен дълг на страната доближава 37,9 милиарда евро към края на септември 2020 година, демонстрират най-скорошните данни на Българска национална банка (БНБ). На годишна база той се усилва с 8.5%, а от януари насам със 7.7%.

В края на септември 2020 година дълготрайните отговорности са 29,7 милиарда евро, като нарастват с 3,2 милиарда евро по отношение на края на 2019 година. Дългосрочният дълг се покачва с 3,4 милиарда евро на годишна база.

Краткосрочните отговорности възлизат на 8,1 милиарда евро. Те понижават с 543.7 млн. евро по отношение на края на предходната година. Краткосрочният външен дълг също върви надолу, като за година е надолу с 432.9 млн. евро.

Дългът на бранш " Държавно ръководство " в края на третото тримесечие на 2020 година е 7,5 милиарда евро. От началото на годината той нараства с малко над 2 млн. евро. Външните отговорности на бранша се покачват на годишна база с 2,084 милиарда евро, сочат още данните на Българска народна банка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР