Снимка БулфотоЕлена Йончева обясни как България може да стане една

...
Снимка БулфотоЕлена Йончева обясни как България може да стане една
Коментари Харесай

Йончева: Само стабилно правителство в България може да осигури напредък на страната

Снимка Булфото

Елена Йончева изясни по какъв начин България може да стане една по-добра страна за живот. Само едно устойчиво държавно управление в България може да обезпечи прогрес на страната ". Това съобщи Елена Йончева, евродепутат от БСП/ПЕС, член на комисията LIBE в Европейския парламент. Тя посочи, че за поредна година Европейска комисия не регистрира прогрес в България в положението на правосъдната система, в битката с корупцията и в медийния плурализъм.

Европейската комисия показва за втора година отчетите по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на страните от Европейски Съюз. Евродепутатката напомни, че при определяне на съответни нарушавания на върховенството на закона, това ще се отрази върху финансовата поддръжка, която оказва Брюксел: " Група депутати от Екологичен потенциал обявихме, че сме подготвени дори да заведем дело против Европейската комисия, в случай че не стартира да обвързва финансирането с върховенството на закона ". Според Йончева при ръководството на ГЕРБ не са положени старания да се усъвършенства средата, само че и са показали неуважение към загрижеността на Европейския съюз за процесите в България.

" Става дума освен за България, водачи в този отрицателен лист са Полша и Унгария. И в този отчет, който ще бъде показан през днешния ден, Брюксел употребява един евфемизъм " провокациите остават ", което значи, че няма никакъв прогрес и проблемите остават същите като установените в предходния отчет на Европейска комисия ".

В предаването " 12+4 " по БНР Елена Йончева разяснява вътрешнополитическата обстановка в страната преди откриването на 46-ото Народно заседание. " В интерес на всички е да има държавно управление, което да откри задоволително огромно обединяване за политики, а не просто за избрани лица в едно държавно управление. Най-важно е да има устойчиво държавно управление, което да е решено да прави промени. Разследването на всички закононарушения на ГЕРБ е значима основа, от която да тръгнем, с цел да построяваме една България с работеща стопанска система, в която хората да имат по-високи приходи и вероятност пред себе си ". По думите ѝ няма да е добре, в случай че се стигне до нови предварителни избори, тъй като хората са изтощени.

Според евродепутатката Българска социалистическа партия е можела да завоюва тези парламентарни избори, само че е трябвало да покажат, че са опция на ГЕРБ, а не да се заиграват с тях: " Спомнете си дали госпожа Корнелия Нинова не изиска от част от депутатите на Българска социалистическа партия да гласоподават за Сотир Цацаров като началник на КПКОНПИ. Това са неща, които се виждат, знаят се и се разясняват ", пише .

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР