Снимка: БулфотоЕдна от легендите на родния футбол говори за предстоящия

...
Снимка: БулфотоЕдна от легендите на родния футбол говори за предстоящия
Коментари Харесай

Емил Костадинов: Другите кандидати за президент на БФС нямат програма

Снимка: Булфото

Една от легендите на родния футбол приказва за идния конгрес на БФС във вторник. 

Членът на Изпълкома Емил Костадинов съобщи, че не е видял стратегия от страна на другите претенденти за БФС с изключение на Борислав Михайлов. Бившият национал разкри, че в случай че същото управление се резервира, ще се провежда академия към Футболния съюз.

" От много години не е имало ексклузивен конгрес, призован късно - по време на шампионата и дори има подготовка. За мен най-голямата неточност е, че не предоставяхме информация на футболната общност за това, което сме създали. А то се направи доста. Изпълнихме програмата си съвсем на 100%. Не виждам другите претенденти да имат такава стратегия, а единствено смяна. Това за мен звучи малко клиширано. В ресора, с който се занимавам, през последната година и половина две направихме скаутско и треньорско звено, привлякохме двама нови треньори с Про лиценз, които почнаха да следят деца до 13 години. В продължение към този момент на седем месеца вършат всеки месец лагери, гледат най-много деца от аматьорските тимове. Целта на това е, в случай че хората ни изберат, следващата година да стартираме академия към БФС, което в никакъв случай не се е предписание до момента ", сподели Костадинов пред Българска национална телевизия. 

" Най-важното е да се споделя през медиите, нашето отношение беше малко по-дискретно. В нашия екип и в структурите на БФС работят доста младежи, подмладяването на личния състав е налице. Трябва да се вслушваме във всичко, опозицията също може да има положителни хрумвания. По стратегиите на УЕФА или на ФИФА отпускат средства единствено за избрани неща, няма по какъв начин тези средства да се разходват за друго. От УЕФА идват по 100 000 евро на година за женския футбол, към този момент имаме държавно състезание от 16 тима, три гарнитури до 15, 17 и народен тим за дами, вложени са в тези структури над 1 900 000 лв. за тези четири години - тъй че някой да приказва, че БФС не влага в женския и девическия футбол, просто лъже ".

" Урните са транспарантни, не са в тъмни стаички, вотът в действителност е сърдечен и персонален акт, по правилник би трябвало да бъде по този начин, до момента не съм ставал очевидец на неяснота. За интегралната бюлетина говорихме още преди две години, това решение не е подбудено, че някой го желае, а е решение на Изпълкома. Промяна се прави с стратегия, не видях такава от другите претенденти. Пандемията и организацията на конгреса? Опровергаваме скептиците, че ние като организация не действаме добре, за по-малко от месец направихме организация за конгрес, в който ще бъдат над 600 индивида, това е сложен развой ".

Sportal.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР