Снимка БулфотоДружеството Синтетика АД е подписало окончателен договор за продажба

...
Снимка БулфотоДружеството Синтетика АД е подписало окончателен договор за продажба
Коментари Харесай

Юнион Ивкони окончателно бе продадена

Снимка Булфото

Дружеството " Синтетика " АД е подписало финален контракт за продажба на " Юнион Ивкони " ООД през месец февруари, обявиха от компанията в известие до борсата. На 15 март 2019 година са изпълнени кумулативно всички клаузи по контракта, с което договорката е финализирана, заяви money.bg .

На 1 октомври м.г. позволение за договорката бе обещано и от Комисията за защита на конкуренцията. Споразумението е двете най-големи компании за автобусни транспорти в България - " Юнион Ивкони " и " Груп Плюс ". Двете сдружения минават под шапката на новосформирана компания - " Транспект " АД. Капиталът му е в размер на 50 хиляди лева и е разпределен сред двама акционери - Петър Господинов и Георги Атанасов - и двамата свързани с първата компания.

Икономии

Новата " Транспект " ще може да реализира доста икономии от понижаване на разноските за наеми на търговски площи, които сега се заплащат от всяко едно от придобиваните сдружения поотделно, спестовност от хонорари и осигуровки на чиновници в администрацията и заетите в комерсиалните офиси, които ще бъдат закрити.

Минимум 7 обслужвания, които все още се извършват редом от двата превозвача, а пътнико-потокът не е задоволителен и за един цялостен курс, ще бъдат спрени.Икономията в пробег в този случай би била 2 100 000 км., а финансовото изражение на тази спестовност (за гориво, аварийни елементи и техническа поддръжка, заплати, командировъчни и осигуровки на водачи, автогарови услуги и хотели) е 1 665 000 лева, като анулирането на този пробег няма докара до стесняване на приходите, излиза наяве от решението.

Икономията от наеми на търговски офиси е в размер на към 100 000 лева (годишният разход на " Груп Плюс " и " Етап-Адресс " за наеми на търговски помещения), а тази от хонорари и осигуровки на чиновниците в администрацията и работещите в комерсиалните офиси, които ще бъдат закрити, е в размер на 690 000 лв. годишно.

Активи

" Юнион Ивкони " поддържа 15 офиса в София и над 100 офиса в България и Европа, като също така работи в партньорство с доста билетни центрове и туристически организации в страната и чужбина. Тя разполага със лична автобаза, построена върху два терена, отстоящи на към 500 метра един от различен. Едната автобаза е ситуирана върху терен с повърхност от 8 декара, в който има построени сервизни пространства с 900 кв. м. РЗП, а втората е ситуирана на терен с повърхност от 14 декара с построена върху него постройка с 1200 кв. м РЗП.

Сервизните бази на сдружението са оторизирани за осъществяване на гаранционна и извънгаранционна поддръжка на рейсовете.

Ангажираният с активността на сдружението личен състав е 710 души. Към датата на уведомлението пътническите рейсове, лични или оперирани от " Юнион Ивкони " по силата на лизингови контракти са 376 на брой.

Транспортната активност на " Груп Плюс " се реализира от личен автопарк, като тя има авторемонтна база в София, оторизирана за сервизно обслужване на марката TEMSA от сервиз Temsa Sanayi Ticaret A.S.

Към сегашния миг личният състав на " Груп Плюс " наброява 60 души, а след преобразуването техният брой доближава 161. Към момента " Груп Плюс " има 8 пътнически рейса, с които покрива обслужваните направления и дестинации в страната и чужбина.

" Етап-Адресс " е разкрило и оборудвало близо 20 офиси за продажба на билети, а от 2013 година употребява и лична система за издаване на автобусни билети, която след преобразуването е благосъстоятелност и се оперира от " Груп Плюс ".

" Етап-Адресс " е трансферирало на " Груп Плюс " и 48 пътнически рейса, 18 от които с мотор ЕВРО 6, с които покрива обслужваните направления и дестинации в страната.

От " Синтетика " изясняват решението си за продажба с желанието на компанията да насочи напъните си към вложения в недвижими парцели с по-висока рентабилност.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР