Снимка: БулфотоДемократичният съюз на българите в Босилеград е внесъл писмо

...
Снимка: БулфотоДемократичният съюз на българите в Босилеград е внесъл писмо
Коментари Харесай

Българи от Босилеград остават без книжки. Пишат на министър Маринов

Снимка: Булфото

Демократичният съюз на българите в Босилеград е внесъл писмо до министъра на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с десетки недоволства на български жители от Босилеград (Сърбия) с адресна регистрация в Кюстендил, на които се отказвало да им се издадат свидетелства за правоуправление на моторно-превозни средства. Това заяви Иван Николов от Културно-информационния център в Босилеград, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отказите се издавали макар че кандидатшофьорите сполучливо изкарали обучителни курсове за правоуправление на моторнопревозни средства в съответните авто-школи в Кюстендил и били регистрирани в системата на Министерство на вътрешните работи и органите на КАТ в Кюстендил, сподели Николов. В тези случаи ставало въпрос за българи от Босилеград, с добито българско поданство или персонални карти за краткотрайно и непрекъснато престояване в Република България.

В претекстовете за отвод били давани пояснения, че в персоналните документи българите от Босилеград били записани единствено с персоналното име и семейството, само че не и с бащиното, каквато е практиката в България и електронните системи не ги приемали или че нямало данни да са обитавали в България по време на обучителните курсове, изясни Николов.

" Ние не можем да приемем такива пояснения тъй като, първо, българското поданство и персоналните им документи са издадени въз основата данни от Министерството на правораздаването и органите на Министерство на вътрешните работи, и второ, до момента такива проблеми не е имало при издаването на свидетелства за правоуправление на моторно-превозни средства от страна на органите на КАТ в Кюстендил ", сподели още Николов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР