снимка БулфотоАко депутатите актуализират държавния бюджет, всички пенсионери ще получат

...
снимка БулфотоАко депутатите актуализират държавния бюджет, всички пенсионери ще получат
Коментари Харесай

Социалният министър: Ако депутатите актуализират бюджета, от 1 октомври всички пенсионери ще получат плюс 12,5%

снимка Булфото

Ако депутатите актуализират държавния бюджет, всички пенсионери ще получат от 1 октомври нарастване от 12,5%. Това заяви социалният министър Гълъб Донев. 

Това предложение  ще подсигурява адекватността и на новоотпуснатите пенсии и тяхното повишаване, изясни още Донев, съобщи lupa.bg.

Пакетът от ограничения планува трайно да се обезпечи по-висок приход от пенсии както за актуалните, по този начин и за бъдещите пенсионери. С предлагането се подсигурява, че всички 2,08 млн. пенсионери.

С оглед на това всички пенсионери да получат действително нарастване се планува и повдигането на най-ниските и най-високите пенсии, сподели още Донев. Така минималната пенсия от 1 октомври ще бъде 340 лева Това ще докара и до нарастване на пенсиите, които зависят от минималната - обществени и инвалидни.

С 60 лева пък се усилва таванът и от 1440 ще стане 1500 лева на месец. Това е реализирано без нарастване на оптималния застрахователен приход и надлежно до повдигане на осигуровките на получаващите над 3000 лева заплата.

Социалната пенсия също ще се увеличи, като предлагането е тя да стане 170 лева, като тук нарастването е приблизително с 14,3%, изясни Донев пред депутатите.

Предвидено е бонусът от 50 лева да остане до септември, за пъкъл има равномерен преход и хората да не бъдат ощетени.

Ако предлагането бъде признато то ще коства още 1,8 милиарда лева през 2022 г. 

До края на годината пък са планувани 400 млн. лева за бизнеса.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР