Снимка: Булфото92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с

...
Снимка: Булфото92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с
Коментари Харесай

Глобиха 92-ма пловдивчани с по 5000 лв. за безцелни разходки

Снимка: Булфото

92 санкции от 5000 лева и 65 протокола с предизвестия са наложили единствено през днешния ден чиновниците на пловдивските служители на реда поради неспазване на ограниченията против епидемията от ковид.

Това заяви кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Йордан Рогачев, написа Канал3.бг.

Санкциите са наложени по признатия предходната седмица Закон за изключителното състояние. В екипите, които наблюдават за използването на противоепидемиологичните ограничения на територията на Пловдив, вземат участие Общинска полиция, Оперативна програма " Общинска защита " и Пловдивския общински инспекторат. Най-много сигнали за нарушавания има от кварталите с етническо население, само че и в останалите има доста глобени жители. Вчера и през днешния ден стотици пловдивчани излязоха на разходки по парковете, тепетата и пешеходните зони.

За да лимитират нехайството, чиновниците на реда потеглиха на всеобщи инспекции. Според Закона за изключителното състояние, който наруши или не извърши въведени с акт на министъра на опазването на здравето или шеф на РЗИ противоепидемични ограничения, се санкционира с санкция в размер на 5000 лева Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или юридическо лице, се постанова имуществена глоба в размер на 15 000 лева. 

Санкции могат да постановат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, избрани от шефа на РЗИ, длъжностни лица, избрани от шефовете на ОДМВР или длъжностни лица, избрани от кметовете на общини.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР