Снимка Булфото55-годишен мъж от септемврийското село Варвара е спасил 84-годишна

...
Снимка Булфото55-годишен мъж от септемврийското село Варвара е спасил 84-годишна
Коментари Харесай

Необикновена история: Илко отиде в гората, за да нагледа конете си, но това, което откри го превърна в истински герой

Снимка Булфото

55-годишен мъж от септемврийското село Варвара е избавил 84-годишна жена с деменция, която изчезнала от вкъщи си и близки и полиция я издирваха. Илко Петракиев намерил баба Цвета Боерикова в полето, паднала в една вада-сред шубраци от къпини, малини и шипки, където е преседяла цели 10 дни навън.

За историята с прекрасен край описа представителят на пазарджишката Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов, представен от в. Монитор.

Баба Цвета излязла от вкъщи си в Септември на 3 октомври, когато околните й отишли по работа в прилежащия град Белово. Като се върнали от старата жена нямало и диря, като хора споделили, че я били видели да се разхожда по улиците.


               84-годишната баба Цвета Боерикова

Семейството й обиколило с изключение на региона на Септември и Белово, стигнали и до прилежащата община Лесичово, само че не съумели да открият бабата. Сигнал в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Септември, че баба Цвета е изчезнала, подала 63-годишната й щерка, мощно разтревожена.По данните на дъщерята пенсионерката страдала от деменция и елементарно се дезориентирала. Криминалисти от Районното ръководство неотложно оповестили дамата за локално търсене и с нейното изложение били осведомени дежурните автопатрули, полицейските и младши-полицейските инспектори.

След няколко дни безрезултатно търсене служителите на реда и най-много околните почнали напълно основателно да се тормозят. Ето тук обаче се намесва и невидимата ръка на Съдбата, която е решила да възнагради усърдността на търсещите. На 13 октомври /събота/ 55-годишен мъж от прилежащото село Варвара решил да отиде в землището на селото, с цел да нагледа конете си, които пуснал на паша. Съвсем ненадейно посред полето той дочул едвам осезаем женски глас.

Човекът работил бързо, разтършувал се и разкрил баба Цвета паднала в една вада посред гъсти шубраци малини, къпини и шипки. Но по-важното е  доброто общо положение, в което е открита бабата и че няма заплаха за живота й макар съвсем 10 денонощия престой навън. Той се обадил на телефона за незабавни повиквания, на мястото са се отзовали полицейски екипи и кола за спешна помощ на " Спешна помощ ". Старицата е превозена за обзор в болничното заведение, а малко по-късно е предадена назад на околните си.

Ръководството на Районното ръководство в Септември изрича сърдечната си признателност към господин Илко Петракиев – 55г.  от Варвара, който е имал шанса да открие изгубилата се бабичка, работил е бързо и напълно по- човешки.Всичко е добре, когато свършва добре в името на живота!   

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР