снимка: БулфотоВиждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем

...
снимка: БулфотоВиждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем
Коментари Харесай

Христо Иванов: Фигурата на Николов за премиер не е убедителна

снимка: Булфото

" Виждаме човек, за който най-хубавото, което можем да кажем за него е, че трябва да му се даде късмет ", разяснява Иванов.

Реалността е, че на нас ни липсва сериозната минимална доза информация, на база на кoято да вземем решение. Не знам каква е формулата. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че фигурата, която в последния миг беше появена за министър председател, е безапелационна. Това съобщи Христо Иванов, съпредседател на Демократична България пред БНР.

Начинът на появяване ме тормози. Става дума за един развой, в който няма никаква предсказуемост, който не дава отговор на справедливи критерии. Готови сме да дадем поддръжка, само че не за всичко и непременно. Готови сме да дадем поддръжка за мощно реформаторско ръководство, това значи ясна стратегия, не просто нещо, което може да се появи в някакъв миг на хартия. Да бъде направена стратегия от екип с водач, който може да е водач на мощно трансформационно ръководство. Разбирам какъв брой е мъчно да се откри подобен човек, само че вместо това виждаме човек, от позиция на тези упования, моите почетения към господин Николов, желая да разделя мненията за персоната и упованията за този един от най-високите постове в републиката. Това не е просто някаква служба. Не може да си позволим да влизаме в режим просто на предоставяне на късмет, акцентира Иванов.

Когато искаш да изхождаш от политиката на свършените обстоятелства - в последния миг ще ви дадем състав на Министерски съвет. Тоест ние би трябвало да си изберем или да сме отговорни или да си изберем поддръжка, не става по този начин, разяснява Иванов. Притеснява ме, че фундаменталният проблем, който имаше с маниера на ръководство на Борисов, е че цялата власт беше съсредоточена в един човек. Това даваше опция за равнище на безконтролност от страна на Народното събрание.

Вместо това да бъде избегнато, се основава обстановка, която има център на взимане на решение в господин Трифонов, който е изнесен от обичайна политика, черна кутия, този център излъчва човек за министър председател, фигура, която не дава отговор на нашите справедливи упования за този пост, сподели Иванов.

Има разлика сред нас и Българска социалистическа партия по тази причина, че може би Българска социалистическа партия изхожда от действителността на своите резултати на два следващи избора. Ако тази наклонност продължи на трети избори, мисля, че е елементарно да си представим мотивацията на Българска социалистическа партия, ние не сме в тази обстановка. Готови сме да споделим тежката отговорност за едно ръководство, в случай че бъдем уверени, че е реформаторско, само че гледаме на това като тежка отговорност, а не тъй като доста ни се желае.

Не сме взели дефинитивно решение, ще изчакаме до последния вероятен софтуерен миг, с цел да забележим Има Такъв Народ в каква посока ще тръгнат. Не ни плашат нито предварителни избори, нито изолираност, сподели още Иванов.

С нас в петък бяха водени диалози единствено за личността на Петър Илиев. Имахме дълъг диалог за личността му. Аз се пробвах да обясня за какво не е подобаваща за министър председател, добави Иванов. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР