снимка: БулфотоЦените на горивата бележат ръст. В момента сме в

...
снимка: БулфотоЦените на горивата бележат ръст. В момента сме в
Коментари Харесай

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев: Цената на горивата ще падне

снимка: Булфото

" Цените на горивата бележат растеж. В момента сме в самобитен пик ", споделя още той.

 

Цените на бензина и дизела сега са едни от най-високите от началото на пандемията от Covid-19. Но до края на годината се чака растежът им да спре и даже до няколко седмици горивата да стартират леко да поевтиняват. Това сподели ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

" Що се отнася до интернационалните цени и приложението им към българския пазар, имахме едно занемаряване от 30 до 40 дни в месеците април и май, а в този момент при тези устойчиви равнища на интернационалните цени, включително и на нефта сред 68 и 78 $, пазарът реализира своя най-много и, както и подозирах по-рано идващите няколко седмици, това са оптималните цени, които може да чакаме ", добави Терзиев, предава БНР.

Вече започнаха да се усещат трендове, поради забавянето на стопанската система в Китай, някои проблеми в потреблението на Съединени американски щати и интернационалните цени в действителност бележатнамаление последните няколко дни ".

До края на годината за цените на горивата у нас ще оказват въздействие два фактора:

" Съставянето или несъставянето на държавно управление и Covid вълната, която се чака да пристигна още в първите две седмици на септември.

Съставянето на държавното управление има отношение само към икономическата интензивност и към ограниченията, които ще се подхващат по Covid. Това, съгласно мен, ще докара до устойчиви цени - 2,23 - 2,24 -2,25 и, надлежно, може би ще видиме намаляване идващите седмици " - споделя ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР