Снимка: БулфотоСхема 60/40 няма да сработи и ние предупреждавахме многократно

...
Снимка: БулфотоСхема 60/40 няма да сработи и ние предупреждавахме многократно
Коментари Харесай

Румен Гечев: Ежедневно гледаме разправии, корупционни скандали, кражби за милиони

Снимка: Булфото

" Схема " 60/40 " няма да сработи и ние предупреждавахме неведнъж за това. Ние ще извадим кирливите ризи на сбърканата скица. Предупредихме, че съответствие 60% от страната и 40% от компаниите е най-ниското съответствие в Европейски Съюз. Няма друга такава страна. Дори Румъния е пред нас със 75%, а в доста страни в Европа беше 100%. "

Това съобщи депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия на България " Румен Гечев пред " Дарик радио ". Той означи, че от левицата, профсъюзи, работодателски организации неведнъж са обяснявали, че това няма да сработи. Гечев сподели още, че  във краткотрайната комисия за надзор на средствата, изразходвани за превъзмогване на последствията от коронакризата  ще се ревизира какъв брой от заделените от държавното управление 1 милиарда лева са били употребявани, по какъв начин и защо, написа обстоятелства.бг.

" Българското държавно управление отдели 250 млн. лева за заеми. Те обаче няма да се осъществят, тъй като доста от кандидатстващите български жители не дават отговор на посочените условия и надлежно няма да ги получат. До момента Българската банка за развиване (ББР) е сключила контракт единствено с една комерсиална банка за разпределяне на пари за отдаване на заеми на хората ", сподели още депутатът.

" Внасяйки закона за основаване на Държавната петролна компания, държавното управление признава цялостния неуспех на следената от него Комисия за за защита на конкуренцията, която споделя, че не е могла, а съгласно мен не желае, да потвърди, че основните играчи там, като се изключи че продават бензин, имат и ловни стопанства. Факт е, че министър председателят и редица други министри обичат да посещават тези ловни стопанства, обичат да се явяват по мачове, да се срещат в кабинетите си с тези хора. Защо да имат причини да разбият картела? ", разяснява националният представител. Той посочи, че намесата на страната в стопанската система е нещо, което се ползва от десетилетия. " След рецесията от 2007-2009г. на всички места по света светофарът за нахлуване на страната с пазарни средства и принадлежности в регулирането свети в зелено. В случая с Държавната петролна компания, страната цели да навлезе в картелен пазар и да разбие монопола на цените ", сподели още Гечев. Той задава и въпроси: " Колко данъчни хранилища ще бъдат издигнати? Какъв дял от данъчните хранилища ще управляват, тъй че да могат да влияят?

Не споделят - какъв брой бензиностанции ще бъдат издигнати? Колко ще коства на бюджета и какъв брой ще вземат на българския поданик? Кой ще ги построи тези бензиностанции? Какъв ще е крайният резултат от това? И откакто не са показали нито едно число, след напън от наша страна, започнаха да излизат министър председател, министър на стопанската система, да изясняват, че ще бъдат издигнати 100 бензиностанции. Само че не е нужно човек да е икономист, с цел да знае, че бензиностанциите в България са над 3000, а с ведомствените - над 4000. И тук изниква въпросът - по какъв начин със 100 бензиностанции ще влияеш на цените? Това е изцяло неуместно и опонира на здравия разсъдък. За мен това е ПР на държавното управление на ГЕРБ. "

" Тезата на министър-председателя и на министъра на финансите, че не са чули и разбрали, че някаква неприятна хазартна комисия не е изпълнявала закона и поради нея българската страна била ощетена с 700 млн. лева - издиша.  Министър-председателят Бойко Борисов, целият кабинет и министърът на финансите, който директно дава отговор за хазартните въпроси посредством назначената от него хазартна комисия, нарушават  Закона за хазарта и нарушават и пренебрегват Конституцията ", означи още националният представител от левицата.  

" По отношение на Националната организация по приходите и приключването на данни, от Българска социалистическа партия свършихме чудесна работа и цяла България разбра по какъв начин е бездействало държавното управление, по какъв начин незаконно е бездействало управлението на Национална агенция за приходите, с помощта на които се оказа, че са изтекли данните на близо 5 млн. българи и на стотици хиляди компании ", означи Румен Гечев.  

" Закони се сменят през 3 дни, всекидневно гледаме разправии, корупционни кавги, обири за милиони, маса задгранични вложители бяха изгонени и целият свят стартира да гледа с пренебрежение на България. Чуждите вложения в България са под 1 милиарда евро годишно, което е 9 пъти по-малко от 2007-2008 година, което е цялостна покруса ", поддържа тезата си с данни Румен Гечев. 

По тематиката за процесите в Българска социалистическа партия, Румен Гечев разяснява: " Корнелия Нинова е добър водач. Да, има фактори в Българска социалистическа партия, които молят за влизане в бъдеще в коалиция с ГЕРБ, само че за мен това е извънредно недопустимо. Няма по какъв начин да управляваме с тази " тайфа ". " Той се обърна към хората в Българска социалистическа партия: " Предлагам на всички сътрудници и другари на партията - да се хванем и да проведем един добре проведен, безапелационен и свободен избор за ръководител на партията наесен. Смятам, че след него ще утихнат вътрешнопартийните несъгласия, подклаждани от избран кръг хора, които пазят своите ползи, някои от които преследват единствено своите персонални стопански ползи. "  

По отношение на ГЕРБ Румен Гечев сподели: " С откраднатите пари, с нашите пари, надали има жител в България, който да не го има вяра - ГЕРБ отива и си купува голям брой гласове, което е извънредно недемократично. " Според него ръководещите имат и нерегламентирана поддръжка: " Развеселяващо е да се считат Движение за права и свободи за съпротива - те поддържат всички основни закони на ГЕРБ. Както знаем, в Движение за права и свободи има фигури, които от време на време държат на дребния си пръст държавното управление. Единствената партия в Народното събрание, която подлага на критика властта, гласоподава против нейните оферти и която не взе участие в подмолни сделки, е Българска социалистическа партия. "

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР