снимка БулфотоПроектът за нова Конституция е работен в Mинистерствоto на

...
снимка БулфотоПроектът за нова Конституция е работен в Mинистерствоto на
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Ходът на Борисов е стратегически, той изпревари събитията

снимка Булфото

" Проектът за нова Конституция е работен в Mинистерствоto на правораздаването. Не бих споделил, че това е план за напълно нова Конституция, в нея ще се наложат основни промени, които обаче няма да нарушат цялостта й.

Нека се даде опция, дано се отпуши това напрежение, дано има единогласие. Всички в последна сметка имат хрумвания, дано всички сложат своите планове на масата и да забележим дали някой ще даде концепцията за президентска тирания. "

Това съобщи преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки в предаването на Канал 3„ Денят онлайн с Наделина Анева ”.

Има смисъл Велико народно събрание да може да промени всеки ред и всяка писмен знак, тъй като по този метод се задава посоката на бъдещите разисквания. Освен това главните политически сили, които ще бъдат ангажирани с присъединяване в изборите ще би трябвало да показват своите платформи, своите планове за възможни конституционни промени. ", изясни професорът. 

" Ключът за развоя на тези събития е социалистичесаката партия, която е анагажирана по този начин или иначе  с настоящата Конституция, тя имаше болшинство във Велико народно събрание през 90-та 91-ва година. Но тъкмо тази партия изневери на Конституцията, съобщи я. Нейната софийска организация гласоподава резолюция с искане за оставката на основния прокурор. Тя беше повърдена и от Националния съвет, т.е социалистическата партия, под управлението на Корнелия Нинова потегли против настоящата Конституция. ", добави той. 

" Ходът на Борисов е стратегически, той изпревари събитията. Добре знае се,че българският преход е диражиран преход, ние имаме едно задкулисие, паралелна страна, която от дълго време желае да завърши с демокрацията и да вкара това, което те именуван " просветена " тирания. Затова пледираше починалият Марко Семов. Става дума за Президентска Република, само че с еднолична власт в лицето на президента. Да ни ръководят, както се ръководи Русия и някои други страни. Не инцидентно и в президентството оповестиха, че се работи по конституционна промяна. ", сподели Близнашки. 

" Още от своето избиране като президент, на другия ден, Румен Радев стартира да приказва за президентска република. В социаллните мрежи се появиха голям брой групи, които започнаха да популяризират неговия портрет, с логото за президентска република с президент Румен Радев. Беше основано едно придвижване под егитата на президента „ Единение ”, начело  с починалия учен Стефан Воденичаров. Тези учени обикаляха страната, срещаха се с военни от запаса и ги агитираха за определяне на президентска република. От тази позиция Борисов ги изпревари, само че да забележим какво ще предложат. ", добави той. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР