Снимка: БулфотоПо данни на European Centre for Disease Prevention and

...
Снимка: БулфотоПо данни на European Centre for Disease Prevention and
Коментари Харесай

Борисов: Бележим 32.8% спад в заболелите от COVID-19 спрямо последните две седмици

Снимка: Булфото

" По данни на European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 спрямо последните две седмици ", заяви министър председателят Бойко Борисов във фейсбук.

" За същия интервал Хърватия има растеж на инфектираните с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%. Докато пандемията в целия свят пораства, България е една от дребното страни, които я ръководят вярно.

Ние първи въведохме ограничаващи ограничения. Te бяха гъвкави и по този начин стопанската система продължи да работи. Реорганизирахме промишлеността си, презапасихме се със защитни средства и медикаменти. Гарантирахме, че лечебните заведения ще устоят на натиска. В същото време с помощта на рационалната си финансова политика, страната продължава да отпуска средства за социално-икономически ограничения в отговор на рецесията.

В миг, в който международните стопански системи регистрират рекорден спад, ние подкрепяме промишлеността, жителите, усилваме приходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР