Снимка: БулфотоБи трябвало някой да е разбрал, че изборите в

...
Снимка: БулфотоБи трябвало някой да е разбрал, че изборите в
Коментари Харесай

Бабикян: Изборите не са инструментът, който ще накара лидерите да се държат като възрастни хора, а не като малки деца

Снимка: Булфото

" Би трябвало някой да е схванал, че изборите в тази ситуация не са инструментът, който ще свърши работа. Не са инструментът, който ще накара водачите да се държат като възрастни хора, а не като дребни деца. Трябва вътрешнопарламентарна дипломация, с цел да се стигне до излаз ". Това разяснява Арман Бабикян от " Изправи се БГ! Ние идваме! " в студиото на " Денят стартира ".

" Мисля, че едни диалози повече е по-добре, в сравнение с мълчанието и опозиционните престрелки ". 

" Не става дума, че някой нещо е икономисал, а става дума че би трябвало да се откри работещ вид, тъй че всяко ново скимване, всяко предложение, всяка стъпка може да се окаже потребна ", добави той.

Арман Бабикян съобщи, че съставянето на кабинет е отговорност на партията победител и че диалози без " ИТН " са невъзможни. Каза, че са имали съвпадения по политики, само че по-късно всички партии е трябвало да се преценяват с оферти от Има Такъв Народ кабинет.

" Така не се прави кабинет, когато нямаш цялостно болшинство, независимо. Никъде по света не се прави по този начин ", сподели Бабикян.

По думите му от " Изправи се БГ! Ние идваме! " са оповестили поддръжка за държавно управление на малцинството, тъй като никой не е поискал лично посланичество в това държавно управление, а от Има Такъв Народ не са желаели други участници ръководството и са създали крачка обратно.

" Сякаш поисквайки министерски пост, всички го считат за част от власт, а не за част от отговорност. Тази крачка беше направена от всички други партии ", съобщи Бабикян.

Той изясни, че партиите е трябвало да водят договаряния по браншове и да излъчат състав. Според него всички са били задоволително сериозни, а ключът за обединението е бил в партиите на митинга и Българска социалистическа партия.

По думите му всички знаят, че президентът дава мандата и че никой не се меси преднамерено в работата му. Според него явно е необходим разговор и партиите ще би трябвало да се съгласяват с неща, които не желаят за сметка на други.

" Те са задоволително рационални. Ако не създадат тази крачка, значи, че не политическото безумие ги е тласнало в тази посока, а други претекстове ", съобщи Арман Бабикян.

Той съобщи, че на масата на договаряния ще разискват персони, само че първо би трябвало да се знае кой ще бъде мандатоносителят, какъв ще е форматът на срещата, какви ще са задачите на Народното събрание и какъв брой ще просъществува той

" Някой реши, че е доста значимо да се реалокира зимата, да се прескочи коронавирус рецесията, да се посрещне мигрантската вълна и високите цени на енергоносителите и да се стигне до пролетта, смятайки, че нови избори напролет ще отпушат системата. Не съм сигурен, че това е по този начин, само че въпреки всичко е някакво краткотрайно решение на рецесията ", изясни Бабикян.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР