Снимка Булфото, архивВръщането на децата в клас далеч не се

...
Снимка Булфото, архивВръщането на децата в клас далеч не се
Коментари Харесай

Доц. Силвена Ставрева: Грешно е да се връщат децата в клас

Снимка Булфото, списък

Връщането на децата в клас надалеч не се приема като удачно в просветителните среди. 

Полюсни остават мненията измежду родителите дали децата би трябвало да се върнат в класните стаи. Част от тях излязоха с петиция против връщането на децата в учебно заведение, а основател е университетският учител доцент Силвена Ставрева, предава

" Аргументът, че епидемиологичната конюнктура е по-добра, ми се коства неплатежоспособен. В поредицата празнични дни няма по какъв начин да получим действителна визия за броя на новозаразените и тежко боледуващите - хората си остават по домовете. Нашето мнение е, че отварянето на учебните заведения незабавно след празниците е огромна неточност ", изясни тя в утринния блок " България заран ".

Доц. Ставрева чака в идващите 2 седмици тезата им да бъде потвърдена и броят на случаите да се увеличи.

Едва 171 нови случая на ковид, 6,42% са позитивните проби
Отново в клас: Родители обезпокоени, само че пускат децата на учебно заведение
" В писмото, което изпратихме до министрите на образованието и опазването на здравето, цитираме огромни изследвания, в това число най-новото от 15 декември. Те вършат заключения, че децата може да не боледуват тежко, само че са разпространители. Застрашени са те, техните фамилии, учителите и техните фамилии ", акцентира тя.

Не е казус някой да се образова онлайн. Проблемът е, че в документите на МОН към момента не съществува стандарт за електронно образование от разстояние. Беше пропуснато извънредно доста време. Имам възприятието, че бягаме от електронното образование, тъй като не го разбираме, сподели още доцент Ставрева.

По думите ѝ биха могли да се употребяват стаите на огромните възпитаници и да бъдат разредени тези от дребните класове. Доц. Ставрева обаче не вижда по какъв начин един преподавател би могъл да прескача в две класни стаи.
" Задължително и дребните възпитаници би трябвало да носят маски в закритите пространства в учебните заведения. Дистанцията няма по какъв начин да се съблюдава в класна стая от 20 кв.м, в която има 30 деца ", съобщи преподавателят пред Bulgaria ON AIR.

До момента към 700 родителите са подали заявки децата им да продължат с онлайн образованието. Според доцент Ставрева това са заявките, които са подадени към празниците, а преди тях те са били 1000. Тя е уверена, че заявките са доста повече.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР