Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе

...
Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе
Коментари Харесай

Марияна Николова: Хърватия подкрепя дигиталния зелен сертификат за пътуване

Снимка Булфото, списък

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с Н. Пр. Ясна Огняновац, дипломат на Хърватия в България. В последно време работим извънредно интензивно за обезвреждане на отрицателните резултати от пандемията от COVID-19 и аз желая да Ви поздравя за сполучливо извършеното Ваше председателство, което се случи тъкмо при започване на тази световна рецесия в Европа, съобщи вицепремиерът. И добави, че имаме открито взаимоотношение в региона на стопанската система и туризма на всички нива, което е значим образец и фактор за стабилността в района.

С подписания Меморандум за съдействие по време на моето посещаване през есента на предходната година в Загреб очертахме настоящите сфери на взаимоотношение в туризма, уточни министър Николова. По думите й една от най-значимите платформи, в които работим дружно, е Световната организация по туризъм, където следва да бъде избран новият състав на Изпълнителния съвет за интервала 2021 – 2025 година. Тя уточни още, че страните, които са подали своите кандидатури, безспорно имат нужната експертиза, запаси и сполучливи практики за осъществяване на политиките в бранша и на локално, и на световно равнище, оповестиха от министерството на туризма.

Сигурна съм, че и България, и Хърватия имат какво да научат една от друга, а Световната организация по туризъм е най-значимата световна институция в бранша и аз показвам вяра, че както сме дружно на Балканите, по този начин и дружно ще намерим място в състава на Изпълнителния съвет, акцентира още вицепремиерът.

Има опция и двете страни да станат членове на този съвет и декларирам подготвеност за поддръжка, уточни Н. Пр. Ясна Огняновац. Тя осведоми още, че Хърватия поддържа концепцията за въвеждането на цифров зелен документ за пътувания.

Посланикът разяснява, че двете страни би трябвало да поддържат контакт и да си сътрудничат на най-високо равнище, както и да работим взаимно за привличане на туристи в страните ни. И посочи още, че полетът сред София и Загреб е единствено 50 минути, което ще разреши по-добра обмяна и съгласуваност.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР