Снимка: Булфото, архивВъншният министър на България Екатерина Захариева сподели своето

...
Снимка: Булфото, архивВъншният министър на България Екатерина Захариева сподели своето
Коментари Харесай

Надявам се позицията за присъдата на Алексей Навални да е единна

Снимка: Булфото, списък

Външният министър на България Екатерина Захариева показа своето мнение по отношение на ареста на съветския опозиционер Алексей Навални.

" Надявам се позицията за присъдата му да е единна. Тя не е против някого, тя е кардинална ", сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на външните работи, като уточни, че президентът не желае да изрази позиция. Тя посочи, че и в Европейския съюз и с нашите сътрудници имаме единомислещо мнение по този въпрос.

" Буди терзание фактът, че този развой се употребява за политически аргументи, т.е. лимитира се правото на опозицията да излъчи водач, имаме два пъти по 4000 задържани спокойно протестиращи жители и уповавам се, по този начин както сме обединени в Европейския съюз и в България по тази тематика, да не се опасяваме да изразим позиция ", акцентира външният ни министър.

Присъдата от условна беше изменена в дейно изтърпяване на лишаването от независимост заради обстоятелството, че Навални не се е явявал в полицията и се е отклонил от изискванията на условното освобождение, само че той въпреки всичко е бил в Германия на лекуване, разясни Захариева.

" Разбира се, че страните не би трябвало да се месят във вътрешните работи на друга страна, само че наличието на дипломати от доста страни, в това число и от България, на процеса против Навални, което става след позволение на съветския съд, не е напън, само че значи знак и е естествена дипломатическа процедура, че се обезпечава почтен развой, че правораздаването не се употребява за политически цели ", разясни още Захариева.

Сигналът, който подава целият свят е, че правораздаването не се употребява за политически цели, че би трябвало да се обезпечи правото на кротичък митинг за изложение на мнение на жителите и би трябвало да се проверява опитът за убийството на Навални.

" Това, което тормози интернационалната общественост, е организирането на процеси, за които има подозрение, че са политически стимулирани против водачи на съпротива ", акцентира министърът на външните работи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР