Снимка: Булфото, архивТуристически агенти отчитат рекорден интерес към родните курорти,

...
Снимка: Булфото, архивТуристически агенти отчитат рекорден интерес към родните курорти,
Коментари Харесай

290 000 българи тръгнаха на път за почивните дни

Снимка: Булфото, списък

Туристически сътрудници регистрират рекорден интерес към родните курорти, предава NOVA. По данни на сектора, към 290 000 българи са съумели да слеят почивните дни и да резервират отмора.

От туристическия отрасъл от дълго време не помнят подобен интерес към родните курорти - общо над 300 000 сънародници са решили да отидат екскурзия през актуалните почивни дни. А единствено 30 000 от тях са избрали чужбина. Всички останали са резервирали хотели у нас, написа Канал3.бг. 

Добрата вест за почиващите е, че спа пакетите са с близо 30 % по-евтини по отношение на тези в разгара на лятото. Това е и още една от аргументите курорти като Хисаря, Велинград, Сандански и Огняново тези дни да са цялостни.

На морето най-предпочитани сега се оказват Созопол, Приморско, Лозенец и Китен. Най-много българи, избрали чужбина пък, са се насочили към Турция и Гърция. 

А концесионерите занапред вършат проект по какъв начин да угодят на родните туристи и през идващото лято. Обсъжда се и следващата година да се запазят по-евтините чадъри, мисли се и за фамилиите с животни.

" Нашето съдружие предложи на министъра на туризма да се създадат промени, като на плажовете се обособят платени зони за хора с домашни любимци, с цел да можем да отговорим на упованията на всички туристи ", сподели Диана Колчова от " Клуб на хотелиера ".

Прогнозите за зимния сезон също не следват досегашните трендове. Очакванията са страната ни да бъде посетена от не повече от 350 000 задгранични туристи - при над милион и половина през предходните години. 

Междувременно БДЖ обезпечи близо 10 000 спомагателни места във влаковете.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР