Снимка: Булфото, архивС около 66% избирателната активност завърши вторият тур

...
Снимка: Булфото, архивС около 66% избирателната активност завърши вторият тур
Коментари Харесай

Балотажът в Галиче завърши с почти 66% избирателната активност

Снимка: Булфото, списък

С към 66% изборната интензивност приключи вторият тур на кметските избори в село Галиче, община Бяла Слатина, съобщи Фокус.

В четирите секции е започнало преброяването на гласовете. Правото си на глас са упражнили 986 души от общо 1498 гласоподаватели. През днешния ден в Общинската изборна комисия Бяла Слатина са постъпили 4 писмени и 1 джука тъжби като три от тях са отхвърлени, а по една ще бъде формиран акт на преносимата секционна изборна комисия, написа novini.bg.

На балотажа се изправиха изправят претендентът на Българска социалистическа партия Веселин Тушинов и този на Политическа партия ГЕРБ Страхил Стоянов. На първи тур за Тушинов гласоподаваха 388 гласоподаватели, а за Стоянов – 369. В кметската конкуренция участваха общо трима претенденти, като издигнатият от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Николай Банков не доближи до втория тур на изборите. На първи тур на кметските избори гласоподаваха 61% от гласоподавателите.

До изборите се стигна, откакто през февруари съдът приключи пълномощията на предходния кмет на обитаемото място - Ценко Чоков, тъй като от 2016 година е в ареста и не може да извършва отговорностите си.

Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе приет от Специализирания съд за отговорен за похищение, побой и палеж на автомобил и бе наказан на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати поради престоя му в ареста.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР