Снимка Булфото, архивПремиерът на Израел нападна една от най-авторитетните институции

...
Снимка Булфото, архивПремиерът на Израел нападна една от най-авторитетните институции
Коментари Харесай

Нетаняху: Прокуратурата прави опит за преврат срещу мен

Снимка Булфото, списък

Премиерът на Израел атакува една от най-авторитетните институции в страната.  Бенямин Нетаняху упрекна прокуратурата, че прави " опит за прелом " против него.  В тирада, откакто делото за корупция против него бе възобновено през днешния ден, 71-годишният министър председател съобщи, че е обект на " лов на вещици ".

Той е упрекнат във взимане на рушвет, машинация и корист с доверие по три обособени проблема. Обвинението твърди, че Нетаняху е получавал скъпи дарове и е опитвал да усъвършенства медийния си имидж в подмяна на услуги. Последното съвещание на окръжния съд в Ерусалим беше през февруари, когато подсъдимият не се призна за отговорен по всички обвинявания, съобщи ДПА.

Делото бе възобновено със встъпителни пледоарии и показания на очевидци.

Нетаняху се е възползвал от огромната си власт за персонална полза и е осигурявал огромни облаги за медии, които да оказват помощ за преизбирането му за министър председател, е споделила водещият прокурор Лиат Бен-Ари. В пледоарията си, представена от израелски медии, тя е подчертала, че всички са равни пред закона и че обвиняването се основава на солидни доказателства.

Нетаняху изслуша обръщението на Бен-Ари, след което напусна правосъдната зала. В тирада след това той упрекна прокуратурата, че прави " опит за прелом " против него и че е налице " лов на вещици ".

Сред разпитаните очевидци беше някогашният изпълнителен шеф на уеб страницата " Уала " Илан Йешуа. Пред съда Йешуа описа, че в работата на медията е имало систематична интервенция и мощен напън да се написа позитивно за Нетаняху и фамилията му и отрицателно за неговите политически съперници, осведоми Българска телеграфна агенция.

Другото обвиняване против най-дълго обитавалия на поста министър председател на Израел гласи, че той се е споразумял с издателя на другояче сериозния към него вестник " Йедиот ахронот " да стане по-благосклонен, а в подмяна близкият до премиера вестник " Хайом " да смекчи тона. Обвинение има и за получавани скъпи дарове от милиардери против оказване на помощ в бизнес и персонални каузи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР