Снимка Булфото, архивПо 24 лева на ден ще получават работници,

...
Снимка Булфото, архивПо 24 лева на ден ще получават работници,
Коментари Харесай

Сачева: По 24 лв. на ден за тези, които са останали без работа, заради Ковид

Снимка Булфото, списък

По 24 лв. дневно ще получават служащи, останали без работа поради Ковид- рецесията. " Това, което ние вършим сега, е да създаваме ограничения, дружно с сътрудниците от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Имаме подготвеност за всички бизнеси, освен за заведенията, да предложим в границите на идващите 2 до 3 седмици нова мярка, която да бъде с опция да се заплаща непосредствено на служащите и чиновниците в затворени бизнеси, да се заплаща два пъти минималното обезщетение за безработица дневно - т.е. 24 лева дневно за всеки работен ден, в който наложително е трябвало да бъде затворен бизнесът. " Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Деница Сачева в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по

Тази мярка сега се създава и съветва с Европейска комисия. Предстои да бъде съветвана със обществените сътрудници.

Сачева съобщи, че страната ще продължи да влага в опазване на здравето, като към този момент се мисли и за поддръжка на лекарите от доболничната помощ и джипитата.

" По отношение на опазването на здравето мисля, че изобщо няма потребност да разясняваме дали има потребност от вложения или не. Всички страни сега укрепват точно здравните си системи и това, което ние вършим, е преди всичко да влагаме в самите лекари и в самите медицински сестри, в медицинския личен състав, който е ангажиран на първа линия.

Само през Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ", която минава през нашето министерство, до момента 120 млн. лева са отделени за 1000-те лв., които се дават на първа линия, а следва да дадем още 40 млн. лв..

145 млн. съвсем са отделени пък от оперативната стратегия в Министерство на регионалното развитие за техника и инсталация.

Никой не може да отхвърли, че това е нужно и належащо. Това, което още не сме създали и има потребност да бъде направено е да подсилим точно първичната помощ и да дадем повече средства на общопрактикуващите лекари ", разяснява Деница Сачева.

Според нея 30% нарастване за всички, които са на първа линия, е от изключителна значимост освен за самите тях, само че и за нас, с цел да можем да бъдем по-добре обслужвани като хора, в случай че се наложи.

Социалният министър счита, че Бюджет 2021 е уравновесен, като средствата са рационално разпределени по обособените пера, с невисок недостиг.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР