Снимка Булфото, архивМинистерството на туризма направи проверка на морски плаж

...
Снимка Булфото, архивМинистерството на туризма направи проверка на морски плаж
Коментари Харесай

Министерството на туризма сезира МВР за масово паркиране върху дюни

Снимка Булфото, списък

Министерството на туризма направи инспекция на морски плаж „ Крапец-север “ и сезира Министерството на вътрешните работи за всеобщо нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Десетки коли са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в региона, което е административно нарушаване по ЗУЧК. Органите на реда би трябвало да ревизират на място обстоятелствата и да наложат съответните наказания на нарушителите. Това оповестиха от Министерството на туризма, съобщи 24 часа. 

Плажът е разгласен за неохраняем със заповед на министъра на туризма от 17 юни 2020 година Договорът за наем сред компания „ АУРА ТРЕЙДИНГ “ ЕООД и Министерството на туризма изтече на 14 май 2020 година Дружеството обаче продължава да владее морския плаж, без да има каквото и да е правно съображение за това. Наемателят на плажа отхвърля да подпише протокол за предаването му и да прекрати всевъзможни действия и услуги. Към момента той продължава да употребява преместваеми обекти тук и предлага плажни такъми, от които събира доходи.

Министерството на туризма сезира съда и прокуратурата за безчинство. Ведомството в това време разгласи търг за нов наемател, по който има спечелил претендент. Старият наемател апелира процедурата и заповедта, че плажът е охранителен. По проблема се чака решение на съда от първа инстанция. Министерството осведоми за случая и регионалния шеф на Добрич за предприемане на дейности по подготвеност по изземане на плажа, който е изключителна държавна благосъстоятелност.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР