Снимка Булфото, архивХората, които източват държавните и общинските болници в

...
Снимка Булфото, архивХората, които източват държавните и общинските болници в
Коментари Харесай

Ненков иска сурови наказания за хората, източващи болниците

Снимка Булфото, списък

Хората, които източват държавните и общинските лечебни заведения в страната, би трябвало да се санкционират шумно и тежко. Това съобщи пред Нова някогашният здравен министър Мирослав Ненков по отношение на следствията на прокуратурата в 8 здравни заведения у нас, написа news.bg.

По думите на Ненков схемите в държавните и общински лечебни заведения са " тъпанарски " и казусът е систематичен. " Това е все едно да пристигна някой у вас да живее и да ви заплаща 1.50 лева наем, а вие да му плащате ток, вода и така нататък ", добави Ненков.

Според някогашния здравен министър шефовете в някои от лечебните заведения, където тече следствие на прокуратурата, са се опитвали да прекратят източването. Основният проблем обаче бил, че някой министър давал позволение здравните заведения нелегално да подписват неизгодни контракти за взаимна активност с частни лечебни заведения.

" Незаконните схеми в лечебните заведения не са чак токова комплицирани и хората, които ги вършат не са чак толкоз умни, с цел да не може един непокътнат прокурор да ги разкрие ", отсече Ненков.

Припомняме, все още за източването на повече от 12 млн. лева от болничното заведение във Враца по схемата " болница в болничното заведение " е упрекнат някогашният заместител здравен министър от първото държавно управление на премиера Борисов Михаил Зортев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР