Снимка: Булфото, архивФейсбук абонат на име Крум Дженаров разказа в

...
Снимка: Булфото, архивФейсбук абонат на име Крум Дженаров разказа в
Коментари Харесай

Свидетел на трагедията на Боянския водопад: Ако беше Цвета Караянчева, щеше да бъде изпратен правителствен хеликоптер

Снимка: Булфото, списък

Facebook клиент на име Крум Дженаров описа в профила си за нещастието със умрял мъж на Боянския водопад. Дженаров твърди, че е бил там и дружно с още доста хора са опитвали да оказват помощ на падналия човек до момента в който дойдат оторизираната за това помощ.

Ето и целият роман на очевидеца, който публикуваме без редакторска интервенция:

" Днес един човешки живот си отиде. Пред очите ми, както и на още стотина души. Повече от един час на цялостна беззащитност и обезсърчение, които всички изпитахме. 



Живеем в страна, в която няма никакъв механизъм за справяне с сходен сценарий, а това се случва не къде да е, а на едно от най-оживените туристически места до нашата европейска столица. 
Нямаме даже и един хеликоптер, който може да бъде единстената разлика сред живота и гибелта. Ако това бе рамото на Цвета Караянчева, за което нямаше проблем да бъде изпратен държавен хеликоптер, може би нямаше да пиша това в този момент.



Мъжът падна от върха на водопада (25м височина), до минута сигналът бе подаден-повече от един час присъстващите се борихме за живота му, до момента в който диспечери ни желаеха прецизен адрес на водопада, другояче нямало по какъв начин. 
Противно на написаното на всички места, мъжът си отиде най-малко 15 минути преди да дойде първата помощ (която дойде след час от сигнала)- двама чиновници на избавителна работа, с две раници, които не са доктори. Докторът присъстваше по телефона единствено. Линейка там не може да стигне, а даже и да бъде изнесен на носилка някак си, това най-вероятно би било съдбовно в сходен случай по този начин или другояче. 


Представянето на обстановката по написания метод заблуждава, че лекарска помощ е била оказана навреме и е имало късмет за друго развиване на нещата. Качване в линейка даже нямаше- съответната помощ дойде единствено с цел да установи това, което към този момент бе завършило от дълго време. Преди 10 години се е случило същото нещо на същото място, в 2021г. към момента няма смяна. Ако истината се знае, тя може да стане неуместна и да провокира смяна, това е единствената ми вяра ".



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР