Снимка Булфото, архивДоц.д-р Бони Петрунова, директор на НИМ, отказа да

...
Снимка Булфото, архивДоц.д-р Бони Петрунова, директор на НИМ, отказа да
Коментари Харесай

Сега: НИМ отказва да съобщи къде е иззетият ритон на Божков

Снимка Булфото, списък

Доц.д-р Бони Петрунова, шеф на НИМ, отхвърли да заяви на " Сега " къде се намира ритонът, за чиято противозаконна продажба заяви по-рано през днешния ден Васил Божков. Тя се аргументира, че тече следствие и не може да заяви нищо. Пред БНР по-късно доцент Петрунова съобщи, че " всичко, което е донесено, е тук ". Тя съобщи, че още не е правена експертиза на " пещерата на Али Баба, както я назоваваме ". На сходно съображение Министерството на културата мисли към този момент няколко часа какво да отговори. А по-рано през днешния ден прокуратурата препрати точно към МК да се пита къде е ритонът, написа " Сега ".

Доц. Петрунова увери в предаването „ Нещо повече “, че всичко, донесено в НИМ, си е на мястото:

„ Много ми е неприятно, че би трябвало да се занимаваме с подобен проблем. Покрай него бяха изсипани невероятни обиди върху специалистите на НИМ, което надълбоко ме възмущава и няма да го приема по никакъв метод. Ние съхраняваме над 100 000 инвентирани предмета, национално благосъстояние на България “. 

„ Това, което Божков прави с това известие, наподобява на нещата с „ Левски “. Едни писма, позвънявания, които провокират и се стига до това, че всичко това е един кьорфишек. Затова не мога да позволи, че може да бъде изнесено нещо, което е под отбраната на музей и на прокуратурата “. Това добави в коментар по тематиката археологът проф. Николай Овчаров.

„ През годините Божков използваше пролуки и недостатъци в Закона за културното завещание. Така той съумя да направи и няколко изложения. В метода на придобиване на тези предмети е „ заровено кучето “, разяснява археологът. 

В профила си във фейсбук Васил Божков заяви в 8 ч., че антика от сбирката му към този момент се продава на свободния пазар. Става въпрос за ритон, който предходната година е закупен от изложба в Лондон. Той е конфискуван от българските управляващи на 2 март т.г., а от предходната седмица е бил пуснат за продажба на свободния пазар. Според Божков този образец " е задоволително индикативен за отношението към културно-историческото завещание от властимащите ". 

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да с
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР