Снимка: Булфото, архивТрябва да изчакаме да стихнат емоциите и да

...
Снимка: Булфото, архивТрябва да изчакаме да стихнат емоциите и да
Коментари Харесай

Румен Радев за Македония: Трябва да изчакаме да стихнат емоциите и да се въоръжим с търпение, спокойствие и разум

Снимка: Булфото, списък

" Трябва да изчакаме да стихнат страстите и да се въоръжим с самообладание, успокоение и разсъдък ". Това сподели за връзките ни с Македония президентът Румен Радев.

„ Преди година, септември, свиках незабавно консултативно заседание с представителите на държавното управление, където настоях да се създаде национална рамкова позиция, където ясно да се слагат нашите условия и червени линии. Продължавам да не отстъпвам това “, заяви Радев пред БГНЕС.

Държавният глава сподели, че година след подписването на договора за добросъседство той е изискал да се подпише нов анекс, тъй като е нямало прогрес по тематиката.

Той разясни, че в този момент е належащо да изчакаме да стихнат страстите и да се въоръжим с самообладание, успокоение и разсъдък.

„ Нашите братя от Република Северна Македония трябва да бъдат членове на Европейски Съюз, само че това би трябвало да бъде един резистентен развой, където изкореняването на антибългарската изразителност, на езика на омразата, където обективното самопризнание на историческата истина би трябвало да станат необратим развой. И тук България би трябвало изрично да отстоява своите права “, настоя президентът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР