Снимка: btvnovinite.bgЧас, след като най-младият кмет в Пловдивска област беше

...
Снимка: btvnovinite.bgЧас, след като най-младият кмет в Пловдивска област беше
Коментари Харесай

Парите, намерени в кмета на Войнягово, били за обществени нужди

Снимка: btvnovinite.bg

Час, откакто най-младият кмет в Пловдивска област беше освободен от ареста, екип на bTV го откри в дома му в село Войнягово. Той уточни, че съвестта му е чиста, а парите били за селото.

Срещу Тодор Танковски е формирано досъдебно произвеждане за персонално укривателство за имотна полза и в случай че виновността му бъде потвърдена, го заплашва затвор до 5 години.

Според обвиняването, 24-годишният Тодор Танковски взел 150 лв. и заречен на извършител да не свидетелства против него за това, че го е видял да добива нелегално инертни материали.

" Кметът му е предложил вид да осуети наказателното произвеждане против него, като не свидетелства против него ”, уточни Румен Иванов от карловската районна прокуратура.

Тодор Танковски сподели, че това ще се потвърди след това и дали е било по този начин, той не можел да каже.

Той твърди, че откритите в него пари били за публични потребности. " Винаги спонсорства, където желая, ги влагам в селото ”, сподели той и добави, че за каквото са били предопределени, няма да послужат за това, което бил намислил.

Добави, че съвестта му е чиста.

Днес кметът е подготвен да работи непрекъснато за съселяните си. " Аз дори още в този момент мога да отида и да стартира работа. Моето работно време е непрекъснато – 24 часа ”, сподели Танковски.

Той отхвърли да разяснява резултатите от завършила неотдавна одитна инспекция, съгласно която от парите на кметството липсват 1800 лв.. Отрича да е посещавал постоянно казина.

Младият кмет е пуснат от ареста против подписка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР