снимка: БТАВ неделя световното пърневство по футбол в Катар приключи.

...
снимка: БТАВ неделя световното пърневство по футбол в Катар приключи.
Коментари Харесай

Мондиал през 3 години. Новата идея на Инфантино

снимка: Българска телеграфна агенция
В неделя международното пърневство по футбол в Катар завърши. Ще запомни най-много с епичния край сред Аржентина и Франция. Сърцата на почитателите отще бият мощно от страстите, които им предложиха „ гаучосите “ и „ петлите “, а президентът на ФИФА има революционна концепция. Мондиалът да се организира на всеки три години. Това желае Джани Инфантино, заяви „ Дейли Мейл “.

Ръководителят на международната футболна федерация бил уверен, че провеждането на шампионата през зимата в Европа трансформира разпоредбите на играта.

Дългосрочната упоритост на Инфантино е да вкара коренно нов цикъл на шампионата. Комерсиалният и състезателен триумф на шампионата в Катар го е окуражил. Той даде
индикация за огромните си упоритости
предходната седмица, като разгласи, че разширеното Световно клубно състезание ще се организира през 2025 година Това се случи, въпреки и да не съумя да си обезпечи поддръжката на играчите, клубовете и интернационалните конфедерации.

Въпреки опасенията за претоварване на играчите и всеобщи травми в Катар, футболът на Световното даде атрактивно представление, като шампионатът генерира рекордни доходи от 6,2 милиарда паунда – нарастване с 840 млн. паунда по отношение на Мондиала в Русия през 2018 година

Промяна е допустима едвам след Световното състезание през 2030 година, защото диалозите сред заинтригуваните страни за интернационалния календар за интервала 2024-2030 година са покрай привършване, макар че полемиките по тематиката са почнали зад кулисите.

52-годишният президент на международната футболна федерация обаче ще се изправи пред сериозна борба за одобрение на нов тригодишен цикъл, макар поддръжката за концепцията от Африка и Азия. От ФИФА отхвърлят да разясняват обстановката на този стадий.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР