снимка: БТАНазад във времето. Чак до 25 февруари 1957 година.

...
снимка: БТАНазад във времето. Чак до 25 февруари 1957 година.
Коментари Харесай

Неизвестното дете на Америка: след 65 години – това е Джоузеф Зарели

снимка: Българска телеграфна агенция
Назад във времето. Чак до 25 февруари 1957 година. Цяла Филаделфия е в потрес. Хората са смразени от една вест. В гориста околност е открит е трупът на дете. Увито в одеало, в кашон, а по тялото му имало следи от голям брой удари. С 65 години забавяне полицията в Съединени американски щати съумя да разпознава детето.

То изглеждало и недохранено, описа на конференция Високо към 103 см и тежи 13,5 кг. То е със сини очи, бледа кожа и наподобява недохранено. Косата му е мрачно руса или ярко кафява, само че неотдавна подстригана и то по недодялан метод. Кожата по ръцете и краката е набръчкана, като че ли момченцето е държано във вода преди гибелта си.

Заключението на патолога било, че жертвата е сред 4 и 6 годинки. Никой не се е заинтересувал от умрялото дете, а следствието не разрешило идентификацията му.

Накрая тялото е било заровено, а на надгробния камък пишело:
„ Неизвестно дете от Америка „.
През 2019 година обаче полицията ексхумирала натрупа, взет бил материал за ДНК разбор. Резултатите от тестванията са били качени в бази данни, оценени от специалисти и по този начин се стигнало до биологичната майка на момчето. Открити са документи, удостоверяващи, че детето е родено през 1953 година Нови разбори разрешили да се открие и самоличността на бащата и денят на раждане на детето. „ Неизвестното дете от Америка “ е

Полицията не заяви самоличността на родителите, само че съобщи, че детето има прочут брой братя и сестри, които са към момента живи. Води се следствие за ликвидиране и полицията към момента има потребност от помощта на обществеността, с цел да завърши с историята на това дете, разясни началникът на полицията а Филаделфия Даниел Аутлоу.
Сигнал в полицията
На 25 февруари 1957 година в полицията във Филаделфия е получено позвъняване от изплашен младeж. Колежанинът Фредерик Беносис оповестява, че е намерил мъртво малко момченце.

Заради студеното време патоанатомът не могъл да дефинира с акуратност какъв брой време е престояло трупчето в кашона. Можело да е 2-3 дни, само че можело и да е 2-3 седмици.

Оказало се, че колежанинът Фредерик не е първият човек, видял телцето. Два дни преди него, различен мъж, излязъл да ревизира заложени клопки за ондатри забелязал убитото момченце. Не подал сигнал в полицията, защото залагането на капани било нелегално.

Всички локални медии отразили новината за убитото дете. Случаят станал прочут като „ Момченцето в кутията “. Снимки на детето били разлепени на всички места, обликът му бил даже върху сметките за газ. Криминалистите били обнадеждени, че все някой ще подаде сигнал за изчезнало момченце или пък ще разпознае детето и ще се обади в полицията, с цел да бъде открита самоличността му. Това обаче по този начин и не се случило. Никой не се обадил да заяви, че търси дете с описанието на убитото момченце. Всички следи, по които работели служителите на реда, водели към задънена улица.
Детектор на лъжата
Колежанинът Фредерик Беносис разумно е бил първият обвинен. Младежът обаче се подложил на детектор на лъжата, който не посочил отклонения в показанията му.

След това криминалистите се насочили към приемен дом, ситуиран на към 2,5 километра от мястото, на което е намерено телцето на незнайната невръстна жертва. По това време в приемния дом имало 8 деца. Управителят на дома Артър Николети обаче отказал да се подложи на детектор на лъжата. Затова и до през днешния ден съществуват спекулации, че той може да е бил забъркан в тази ситуация. Това обаче по този начин и не било потвърдено.

Най-сериозният пробив в следствието бил регистриран през 2002 година. Тогава психиатър се свързал с управляващите поради своя пациентка от Синсинати. Името й не било разкрито, по тази причина медиите я нарекли „ Мери “. Жената твърдяла, че родителите й са купили „ Неизвестното дете на Америка “ през 1954 година и го нарекли Джонатан. Момченцето било употребявано като „ секс играчка “ и живеело в мазето, като не можело да приказва.

Според Мери, през февруари 1957 година майка й пребила до гибел детето, откакто то повърнало във ваната. След това я принудила да отиде с нея в гората в североизточната част на Филаделфия, където двете увили в одеяло момченцето, напъхали го в кашон и го оставили там.

Разследващите приели версията на Мери за правдоподобна, макар че дамата била душевен нестабилна. Шест месеца по-късно обаче, откакто името й изтекло в медиите, тя напуснала страната. Така казусът с „ Момченцето в кутията “ и до през днешния ден остава неразкрит. Студено досие, въпреки и отворено, което най-вероятно ще остане тайнственост вечно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР