Снимка: БТАДъщерята на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, която преди няколко

...
Снимка: БТАДъщерята на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, която преди няколко
Коментари Харесай

10 годишната дъщеря на Ким Чен Ун се появи за първи път пред публика

Снимка: Българска телеграфна агенция
Дъщерята на севернокорейския водач Ким Чен-ун, която преди няколко дни беше показана за първи път пред медиите, е второто дете на Ким и е на към 10 години. Това заяви пред депутати южнокорейската разследваща организация, откакто се появиха спекулации към появяването на детето, заяви Българска телеграфна агенция.

В събота Северна Корея заяви, че предходният ден Ким е следил изстрелването на най-мощната междуконтинентална балистична ракета на страната „ Хвасон-17″заедно със брачната половинка си И Сол-джу и тяхната „ обичана щерка “. Държавните медии разпространиха фотоси, на които се вижда по какъв начин Ким, хванал за ръка малко момиче, облечено в бяло палто, с червени обувки, минава около солидната ракета и след това следи излитането й.

На брифинг при закрити врата в парламентарна комисия Националната разследваща работа на Южна Корея съобщи пред депутатите, че се счита, че това е второто дете на Ким, на име Джу-е и на възраст към 10 години, съобщи Ю Сан-бум, един от депутатите, участвали на срещата.

Представители на водещата южнокорейска разследваща организация обявиха, че не могат да потвърдят мненията. Обикновено службата нито удостоверява, нито отхвърля наличието на закритите брифинги, които прави в Народното събрание.

Появилата се на публично място щерка на Ким очевидно е неговото дете, което пенсионираната звезда от НБА Денис Родман сподели, че е видял по време на пътуването си до Пхенян през 2013 година Тогава Родман съобщи пред английския в. „ Гардиън “, че двамата с Ким са прекарали „ прелестна отмора край морето “ със фамилията на водача и баскетболистът е държал на ръце дребната му щерка, наречена Джу-е.

Това беше първият път, когато Северна Корея публично удостовери, че водачът й има дъщерята, само че не разкриха възрастта, името и други детайлности за нея.

Южнокорейските медии допускат, че Ким се е оженил за И през 2009 година и те имат три деца, родени надлежно през 2010, 2013 и 2017 година Според някои данни първото дете на Ким е наследник, а третото – щерка.

Трийсет и осем годишният Ким е третият от фамилията си, което ръководи Северна Корея от 1948 година Той наследи властта в края на 2011 година след гибелта на татко си. Както Ким, по този начин и татко му са упоменати за първи път в държавните медии, когато към този момент са били възрастни. Затова проявлението на дъщерята беше изненада за външните наблюдаващи.

Някои специалисти считат, че проявлението на дъщерята на полигон за ракетни тествания демонстрира, че Ким е удовлетворен от севернокорейския нуклеарен боеприпас, значим за ръководството му. Според други, в случай че той продължи да я води на значими обществени събития, това може би подсказва, че я счита за собствен евентуален правоприемник.

Водещият севернокорейски вестник „ Нодон синмун “ написа в неделя, че страната ще продължи да уголемява нуклеарния си боеприпас, с цел да обезпечи „ светлите усмивки и красивите фантазии на нашите бъдещи генерации “. Според някои наблюдаващи Ким може би е посочил щерка си, с цел да подчертае, че нуклеарните му упоритости са значими за бъдещето на страната или да покаже, че точно фамилията му ръководи нуклеарните и ракетните стратегии, отбелязва АП.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР