Снимка: БТАБразилия се наложи над Швейцария с 1:0 с късен

...
Снимка: БТАБразилия се наложи над Швейцария с 1:0 с късен
Коментари Харесай

В последните минути на срещата Бразилия надви Швейцария

Снимка: Българска телеграфна агенция
Бразилия се наложи над Швейцария с 1:0 с късен гол на халфа на Манчестър Юнайтед Каземиро. В средата на второто полувреме попадение на Винисиус Жуниор бе анулирано поради засада, съобщи Българска телеграфна агенция. Това бе втора поредна победа на отбора на селекционера Тите, който на процедура се класира за осминафиналите. В последната среща Бразилия ще се изправи против Камерун, до момента в който Швейцария ще има за задача да не загуби от Сърбия.

Отборът на Бразилия стартира по-активно мача, въпраки че бе без контузените Неймар и Данило.

В отбора на Швейцария на мястото на Джердан Шакири се появи младият Фабиан Ридер.

В 12-ата минута героят от мача със Сърбия Ричарлисон се измъкна отдясно, само че в последния миг острото му центриране бе изчистено.

В 27-ата минута Селесао бе доста покрай разкриване на резултата. Рафиня подаде отдясно на непокрития Винисиус, който стреля онт въздуха в близкия ъгъл, само че Ян Зомер мазета топката в корнер.

Малко след половин час игра Рафиня стреля мощно от границата на наказателното поле, само че топката попадна право в ръцете на швейцарския вратар.

В края на първото полувреме имаше серия от корнери пред вратата на Швейцария, които доведоха единствено до разбърквания.

На почивката Родриго размени Лукас Пакета в отбора на Бразилия в търсене на повече експанзия. Тимът на Швейцария обаче заигра по-добре след почивката, като по-често застрашаваше вратата на Алисон, макар че не сътвори чисти положения.

В 64-ата минута Каземиро изведе Винисиус Жуниор, който се измъкна от отбраната на Швейцария и стреля около вратаря Зомер, като вкара в левия му низък ъгъл. След преразглеждане с ВАР обаче попадение бе анулирано поради засада на Ричарлисон, който се прибираше към своята половина, само че в това време игра с топката.

В 72-рата минута удар на Ричарлисон бе блокиран.

Бразилия въпреки всичко стигна до късния триумф в 83-ата минута. Тогава Винисиус задържа топката отляво и след бърза замяна на пасове топката стигна до Каземиро, който с прекрасен удар от въздуха направи Зомер беззащитен – 1:0.

В добавеното време на мача бразилската запаса Родриго пропусна да вкара втори гол, откакто бе открит самичък против вратаря от Винисиус, само че в последния миг ударът му бе блокиран.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР