Снимка-БТАИзработваме протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация. Това

...
Снимка-БТАИзработваме протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация. Това
Коментари Харесай

Протоколът за провеждане на избори не е готов

Снимка-БТА

" Изработваме протокол за осъществяване на изборите в пандемична обстановка ". Това рапортува здравният министър Костадин Ангелов пред президента Румен Радев през днешния ден в президентството.

Държавният глава стартира съвещания за осъществяване на обективни, транспарантни и безвредни за здравето на жителите парламентарни избори.

Той разиска готовността на страната ни за избори с министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и ръководителя на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов.

Румен Радев прикани да се оставят на назад във времето политическите аспекти, с цел да се изяснят допустимо най-пълно медицинските аспекти на развиване на пандемията.

„ Всички сме очевидци, че нито един опит на страните по света не е повсеместен. Във всяко едно деяние, което създаваме, се водим по ползите на всеки един български жител. През последните 30 години политиците приказват за ползите на жителите, само че тази пандемия промени целите “,заяви Ангелов.

" Когато знаем датата, тогава ще е подготвен протоколът за организацията на изборите ", посочи министърът.

Ангелов бе безапелационен, че няма да разгласят какви ще бъдат ограниченията месеци преди изборите, тъй като най-вероятно те ще би трябвало да бъдат изменени по отношение на динамичната обстановка.

" В интерес на всички български жители е да осигурим провеждането на безвредни и почтени избори. Това няма да е по никакъв начин лесна задача. За да бъдем толкоз деликатни има няколко аргументи. Изчакваме и въздействието на миналите празници, което евентуално ще увеличи леко броя на инфектираните, макар че общото ми мнение е, че ограниченията като цяло се съблюдаваха ", съобщи доцент Кунчев.

В рамките на днешния ден президентът ще се консултира  и с проф. Красимир Гигов, с проф. Радка Аргирова, Проф. Андрей Чорбанов и доктор Александър Симидчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР