Снимка: БСПКатастрофа, завършила със смърт, се е разиграла на събора

...
Снимка: БСПКатастрофа, завършила със смърт, се е разиграла на събора
Коментари Харесай

Смърт беляза събора на БСП на Бузлуджа

Снимка: Българска социалистическа партия

Катастрофа, приключила със гибел, се е разиграла на събора на Българска социалистическа партия на връх Бузлуджа, който се организира тази събота. Днес от полицията в Стара Загора оповестиха, че случаят е станал на 28.07.2018 година към 10.40 ч. 

Всичко се е разиграло на третокласния път 5005, км.8, при въведени краткотрайни ограничавания на придвижването по отношение на мероприятие, в колона се е движел рейс „ Сетра ”, ръководен от 51-годишен мъж от град Никопол. При тръгване удря намиращата се на пътното платно пред рейса 85-годишна жена от град Никопол, която пада на пътя, оповестява Блиц. 

Същата е превозена в МБАЛ-Габрово, където е открито, че е получила фрактури на пети и шести шиен прешлен и фрактури на седем ребра, без заплаха за живота. 

По-късно обаче се оказало, че контузиите й са смъртоносни, защото към 17.00 часа е получено известие от ОДМВР-Габрово, че потърпевшата е умряла в МБАЛ-Габрово. 

Водачът на рейса е тестван за приложимост на алкохол с техническо средство, като тестът е негативна. В районно управление (на МВР) – Казанлък е формирано досъдебно произвеждане по чл.343, ал.1, писмен знак “в ” от Наказателен кодекс.

От полицията оповестиха и за различен случай, разиграл се на Бузлуджа по време на събора на Българска социалистическа партия. Става въпрос верижна злополука с три рейса. За благополучие при случая няма потърпевши.

„ На 28.07.2018 година към 15.50 ч. на третокласен път 5005, км.8+800, връх Шипка-връх Бузлуджа, при въведени краткотрайни ограничавания на придвижването по отношение на мероприятие, в колона се е движел рейс „ Ивеко ”, ръководен от 56-годишен мъж от град Монтана, като при тръгване е изгубил надзор над рейса, почнало е придвижване на заден ход и е блъснал спрелия зад него рейс „ Мерцедес ”, който се привежда в придвижване и е блъснал спрелия зад него рейс „ Гюлерюз Троя ”, като настава ПТП с материални вреди. Водачите са тествани за приложимост на алкохол с техническо средство, като пробите са негативни и на тримата. В районно управление (на МВР) – Казанлък е формирано досъдебно произвеждане по чл.343, ал.1, писмен знак “а ” от Наказателен кодекс. “, разясниха от Министерство на вътрешните работи.
В деня преди събора, петък, рейс с младежи-активисти на социалистически партии от няколко балкански страни, които участваха на кръгла маса в Казанлък, катастрофира на път за връх Шипка. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР