Снимка: БСП, архивБих се радвал всеки един българин да получи

...
Снимка: БСП, архивБих се радвал всеки един българин да получи
Коментари Харесай

Вигенин: Не разбирам защо всеки път за висок пост се спряга името на Кристалина Георгиева. Тя няма опит

Снимка: Българска социалистическа партия, списък

Бих се радвал всеки един българин да получи висок пост в Европа. Не знам обаче за какво всякога се върти името на Кристалина Георгиева? Тя няма нужния опит и подготовка. Мария Габриел също няма опит във външната политика и не мога да си показва, че ще поеме поста висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността.

Това сподели в предаването " Плюс минус " по Нова телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин по повод днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз и избирането на ръководителите на европейските институции.

" С Франс Тимерманс съм работил много интензивно като външен министър. Той е доста кардинален човек. Не може да чакаме задкулисие при него. Аз персонално повече бих се тормозил от Манфред Вебер, който също е показвал друг аршин към България ", сподели още Вигенин.

" В Българска социалистическа партия имаме право да сме на малко по-различни позиции от ПЕС. Говоря за Истанбулската спогодба, миграцията. Промените в Изпълнителното бюро са естествена процедура. Няма нищо необичайно в това, че един човек е изваден. Видя се преди Конгреса, че има разлики между Корнелия Нинова и Валери Жаблянов. Аз се учудих, че господин Жаблянов самичък не изиска да на пусне Изпълнителното бюро. Атаките на Жаблянов и Красимир нямат отзвук в редиците на партията. Не можем да върнем надвзетите дотации, тъй като имаме плануван бюджет. Така се прави. Сега направихме стесняване на този бюджет и ще върнем надвзетите дотации ", разкри Кристиан Вигенин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР