Снимка- БНТ81-годишната Мария Богоева е доктор в Дупница и се

...
Снимка- БНТ81-годишната Мария Богоева е доктор в Дупница и се
Коментари Харесай

81-годишна лекарка - единственият инфекционист в Дупница

Снимка- Българска национална телевизия

81-годишната Мария Богоева е лекар в Дупница и се бори с ковид от началото на пандемията. Тя е и единственият инфекционист, който към общинската болница в града. Помага й колежката й - пулмолог, която също е в пенсионна възраст, заяви Българска национална телевизия.

Мария Богоева постоянно работи и след края на работното й време, макар годините си. А през последните седмици работата се усилва от ден на ден.

" Сега изписахме 5-6 и чакат, незабавно ще се настанят на същите кревати. Темпото е неузнаваемо и не знам и по кое време ще се прибера ", описа доктор Богоева.

Въпреки напрегнатата обстановка и заплахата от коронавирусната болест, лекар Богоева не се тормози.

" Чувствам се изтощена, само че откакто отида вкъщи, умря, на другия ден съм не запомнила. До където може, до там ще устояваме. Няма метод. Просто си обичам работата, може би здравословно съм добре и това също ми оказва помощ. Не съм някой да се отпущам, да съм паникьорка, не. По различен дух имам ", показа още тя.

Тъй като е единственият инфекционист в болничното заведение, лекар Богоева разчита за помощ в отделението на сътрудниците си от останалите болнични звена. Сред тях е началникът на вътрешно поделение лекар Елена Гюзелева, която също е в пенсионна възраст.

" Аз не съм на работа в инфекциозно поделение, само че като пулмолог всеки ден се качвам, с цел да мога да дам консултация, да оказа помощ, откакто си свърша работата във вътрешно поделение. Това е специалността ми и един доктор е доктор за цялостен живот ", безапелационна бе доктор Гюзелева.

Двете лекарки твърдят, че ще не престават да работят, до момента в който пациентите имат потребност от тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР