СНИМКА: БНРСлед шестимата депутати от ИТН, стана ясно, че общинските

...
СНИМКА: БНРСлед шестимата депутати от ИТН, стана ясно, че общинските
Коментари Харесай

Координатор на ИТН: Единственият ни грях е към хората, които накарахме да гласуват за Слави

СНИМКА: БНР

След шестимата депутати от Има Такъв Народ, стана ясно, че общинските координатори в 9 от 10 общини в област Враца също напущат групировката на Слави Трифонов.

„ То е ясно към този момент допускам на всички за какво (се оттегляме). Защото нашите депутати гласоподаваха за оставката на ръководителя на Народното събрание господин Никола Минчев, който е определен от реформаторско болшинство, в това число и от тях, внезапно гласоподаваха с ГЕРБ, с Движение за права и свободи и с „ Възраждане “ и това не можем да го приемем. Това преля чашата. Иначе имаше и други неща, които ни тласкаха в тази посока. Разговаряли сме с членове и симпатизанти. Просто виждаме, че на процедура концепцията, с която тръгнахме въобще не е същата “, съобщи напусналият координатор на Има Такъв Народ в Мездра и регионален шеф Стефан Красимиров.

Напусналите координатори са безапелационни, че не са напуснали поради обещания от ръководещите и „ никой не се е свързал с нас “.

„ Това е напълно наше лично решение, в съгласие посред ни, подкрепено от членовете на партията в цялата област и това е, което ние сме решили и сме създали “, съобщи подалият оставка координатор на Враца Гергана Николова.

„ Слави Трифонов персонално аз съм го видял на учредяването на партията преди две години. Оттогава не съм го виждал онлайн. Комуникацията беше с регионалния координатор на партията - господин Георги Георгиев, който е депутат и един от петимата, които напуснаха парламентарната група точно по причина, че тази група желае да смъкна реформаторското държавно управление, което е недопустимо за всички “, сподели Красимиров.

Красимиров съобщи, че решенията в партията са били вземани еднолично, а по думите на Николова за управлението „ ние сме правачи на избори и нищо друго “.

„ На нас ни беше неразрешено да приказваме пред медиите. Всичко ни беше спускано от горната страна “, сподели Николова.

Красимиров съобщи, че никой от управлението на Има Такъв Народ не се е свързал с тях, откакто са оповестили решението си.

„ Сигурни сме, че ще бъдем упрекнати (в предателство), само че действително в случай че погледнем какви хрумвания е тръгнала партията и по какъв начин в този момент те са предадени. Нека фенът си отговори кой е изменник и защо изменничество става дума да не може да се каже, че по отношение на хората, които имаха доверие, които убеждавахме да гласоподават за Има Такъв Народ, тъй като е опция на ГЕРБ. Само към тия хора ние имаме грях, може би те биха могли да ни упрекват в изменничество, тъй като сме предали тях, като сме ги предиздвикали да гласоподават за Има Такъв Народ. И внезапно получават порция от същото - двойна порция ГЕРБ “, сподели Красимиров.

Гергана Николова пък счита, че управлението на партията е предало тях.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР