снимка: Би Ти ВиИзборната победа на НДСВ и Симеон Сакскобургготски

...
снимка: Би Ти ВиИзборната победа на НДСВ и Симеон Сакскобургготски
Коментари Харесай

Анастасия Мозер: Сакскобургготски прекъсна демократичните промени

снимка: Би Ти Ви

Изборната победа на Национална движение „Симеон Втори" и Симеон Сакскобургготски през 2001 година беше удар по напъните за смяна на България и превръщането й в съвременна европейска страна, като и до през днешния ден развиването ни остава незадоволително бързо. Това разяснява в изявление за „ 120 минути ” на Би Ти Ви някогашният водач на Български земеделски народен съюз Анастасия Мозер.
Поражението отпреди 17 години е огромното й отчаяние в българската политика: „ На хоризонта се появи господин Сакскобургготски и прекъсна тези промени, които станаха по време на обединяването на Големите демократични сили ”.
Тя прави оценка Иван Костов като „ един доста добър и деятелен политик ”, който обаче „ не беше изключително добър при избора на хората към себе си и това стана причина за доста и негови разочарования ”.
„ Съжалявам, че се прекъсна този напредък, който беше почнал, тъй като коства ми се, че България щеше да бъде доста друга страна, в случай че бяхме спечелили тогава изборите ”, разяснява Мозер. За нея Ахмед Доган „ има своята доста сполучлива политика и той по този начин съумя да подреди нещата към себе си ”.
Според Мозер са безпочвени рецензиите към Бойко Борисов за това, че слага прекомерно огромен акцент върху инфраструктурата: „ Аз преди време постоянно споделях на сътрудниците от Българска социалистическа партия или Българска комунистическа партия: След като всичко беше толкоз на ниска цена преди време, за какво не направихте автомагистралите до Бургас или до Варна, за какво не изчистихте въздуха от тези нездравословни субстанции? “.
Критиката й към премиера е за неналичието на хрисимост, поради която в този момент е сътрудник с „ Патриотите ", които " може би не са напълно най-лошото, само че не са също по този начин и най-сродното за ГЕРБ ”.

Мозер, която се завърна в българската политика през 1991 година след дългогодишно заточение в Съединени американски щати, съпоставя Доналд Тръмп с Ричард Никсън: „ Страшна истерична акция против него има, която несъмнено, не е изцяло почтена. Той се поддава на тези неща, тъй като по някой път приказва неща, които след това трансформира непрекъснато. Той от време на време е непредвидим, което не е толкоз неприятно ”.

Според нея казусът е, че Тръмп е „ хукнал ” да усъвършенства връзките със Северна Корея без изобщо да повдига въпроса за мизерията и неспазването на човешките права в комунистическата страна: „ А Вие знаете, че всичките промени в Източна Европа започнаха от там ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР