Снимка: Би Би СиТурски военен хеликоптер е свален по време

...
Снимка: Би Би СиТурски военен хеликоптер е свален по време
Коментари Харесай

Сирийските кюрди свалиха турски военен хеликоптер

Снимка: Би Би Си

Турски боен хеликоптер е свален по време на интервенция " Маслинова клонка " против кюрдските сили в северозападния сирийски район Африн. Това призна турският президент Реджеп Ердоган и добави, че отговорните за свалянето на хеликоптера " ще си платят тежко ", представен от локалните медии. При това са починали двамата водачи на летателната машина. Турският министър председател Бинали Йълдъръм пък посочи, че към момента се прави следствие за аргументите за рухването на хеликоптера.
Говорителят на сирийските кюрдски Отряди за национална самоотбрана Мустафа Бали съобщи през днешния ден, че бойците са свалили машината. Ако това се окаже правилно, това ще бъде първият случай, при който сирихските кюрди смъкват турски летателен уред при офанзивата в Африн. Офанзивата на турската войска " Маслинова клонка " започва на 20 януари.
По-рано денем Израел стартира въздушни удари в Сирия, откакто преди този момент смъкна ирански дрон, който изхвърчал от сирийска територия. По време на интервенцията един от бойните самолети на Израел се разруши, като единият от водачите му е в тежко положение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР