Снимка: Би Ай Ти“Задкулисието в България е Москва и в

...
Снимка: Би Ай Ти“Задкулисието в България е Москва и в
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Задкулисието е в Москва и в кръгове около бившата компартия

Снимка: Би Ай Ти
“Задкулисието в България е Москва и в кръговете към някогашната комунистическа партия. Когато приказваме за задкулисие, там би трябвало да търсим – в старите управителни фигури е същинското задкулисие. Те не са едно цяло, те са разнообразни фигури, имат разнообразни отзиви и връзки, само че политическият картел у нас се ражда от техния общ генезис – от средите на някогашната Българска комунистическа партия ”. Това съобщи през днешния ден пред Би Ай Ти водачът на Движене 21 Татяна Дончева., счита партийният водач.
Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски не са задкулисието, те са фигурите, конфигурирани на сцената. И, макар че Пеевски не се
появява в Народното събрание, той е лице, той е институционално излъчен ”, разяснява тя, съобщи Медиапул.
“Те в ляво са известни – старите партийни семейства в ляво заеха съществени позиции и те са добре наместени към Корнелия
Нинова. Като сложите към това децата на по-късните семейства в лицето на Добреви и други и ще разберете защо става дума ”, добави партийнит водач. По думите й в ГЕРБ също има ясно обрисувани среди, свързани с тодорживковското крило.
“България има проблем с фашизацията си ”, продължи Татяна Дончева. Според нея “това, което се е следило в ранния фашизъм, когато видимо излъчени държавни органи могат да кажат през днешния ден, че желаят да вземат собствеността на една група хора, тъй като това би трябвало да стане, на следващия ден си харесват собствеността на друга група хора – и нея я вземат, се случва и у нас ”. “Те не ревизират като мироглед собствеността върху средствата за произвеждане, което става след Втората Световна война. Те споделят – в този момент вземаме на евреите, след това на индустриалците и тн ”.
Опозицията в България не се интересува от тези процеси, добави Дончева. “В тази работа, в случай че забелязвате, Корнелия Нинова не беше откровена ”, счита Дончева. “Нима не помните позицията на Българска социалистическа партия, когато посредством държавните институции се направи опит да бъде открадната частна благосъстоятелност в ЕМКО и Дунарит, провъзгласена от конституцията за свещена? И в този момент нея не я интересува дали с безусловно превратно потребление на институция като КОНПИ страната може да ви заличи бизнеса и конкуренцията ви да влезе в него ”, добави тя, визирайки запора върху имуществото на издателя на " Икономедия " Иво Прокопиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР