Снимка БГНЕСРежимът в Северна Корея вероятно е осигурявал доставки за

...
Снимка БГНЕСРежимът в Северна Корея вероятно е осигурявал доставки за
Коментари Харесай

Посолството на Северна Корея в Берлин замесено в ядрената програма на Пхенян?

Снимка БГНЕС
Режимът в Северна Корея евентуално е осигурявал доставки за нуклеарната си стратегия посредством посолството си в Берлин, оповестява БНР. Това е удостоверил шефът на немското разузнаване Ханс-Георг Маасен в журналистическо следствие на публичната немска телевизия ARD.

Установихме, че някои дейности на посолството на Северна Корея най-вероятно са свързани с ракетните тествания на Пхенян, и по-точно с нуклеарната стратегия “, декларира шефът на вътрешното разузнаване Маасен в документалния филм, който ще бъде излъчен на следващия ден вечер, прибавя Националното радио.

В множеството случаи ставало дума за търговия с произведения или технологии с двойна приложимост, т.е. с допустимо цивилно и военно приложение. Когато установим такива практики, естествено, ние ги предотвратяваме, само че не можем да подсигуряваме, че сме съумели да влезем в следите на всички случаи, допълвал шефът на разузнаването.

Журналистите от ARD настояват, че съмнителните покупко-продажби са почнали през 2016 година и са траяли и предходната година. А съгласно контрольор на Организация на обединените нации комерсиалното ембарго против Северна Корея се заобикаля освен от Китай и Русия, само че и от редица западни страни, включително и от Германия. Опозицията в Бундестага към този момент разгласи, че ще желае пояснения по заформящия се политически скандал, оповестява още БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР