Снимка: БгнесМинистърът на околната среда и водите ще брани на

...
Снимка: БгнесМинистърът на околната среда и водите ще брани на
Коментари Харесай

Екоминистърът ще брани решението за Банско на брифинг днес

Снимка: Бгнес
Министърът на околната среда и водите ще брани на незабавен брифинг през днешния ден следобяд решението на държавното управление за разширението на ски зоната над Банско. Това става откакто нощес за втори следващ ден природозащитници проведоха протестно шествие в центъра на София и блокираха " Орлов мост ". В отбрана на Националния парк " Пирин " се събраха на спонтанна проява и деятели в Стара Загора. 
Протестиращите се готвят да апелират пред Върховния административен съд държавното решение за смяна в проекта за ръководство на парка. Те се тормозят, че това ще докара до изсичането на вековни гори в парка. Протестите ще продължат и по време на българското европредседателство.
Вероятно изкарването на показ на противоречиви решения на кабинета е причина за неочакваната интензивност на министър Нено Димов, кой то при първото внасяне на точката за Пирин в Министерския съвет преди към две седмици даже не присъстваше на съвещанието на кабинета. Тогава решението бе отсрочено, само че след скандал в ръководещата коалиция и под натиска на патриотите в последна сметка бе прокапано.
На днешния брифинг в помощ на Нено Димов ще се притекат кметът на Банско Георги Икономов, който е основател и първичен вносител на измененията в проекта на Пирин, и представител на Инициативния комитет за развиване на ски зона Банско.
Вчера министърът на околната среда Нено Димов успокои, че няма да има строителство в Пирин. Той акцентира, че всяко капиталово желание ще мине през всички екологични оценки.
Министърът ще продължи отбраната на държавното решение на 3 януари, когато ще дава отговор на въпроси на жители чрез жива видео връзка във фейсбук страницата на Министерство на околната среда и водите.
" През последните дни в обществото се популяризират редица погрешни изказвания за решението на държавното управление, с което беше признато изменение в проекта за ръководство на Национален парк „ Пирин “. Според министър Димов блокирането на естествения живот на жителите не е решение. Затварянето на кръстовища не дава отговори. Отговорите се получават в разговор. Затова всички, които имат екологични въпроси ще могат да ги зададат онлайн посредством фейсбук и да получат отговори ", написа в известието на пресцентъра на екоминистерството.
Лайфстриймът с министър Димов ще се излъчва на фейсбук страницата на Министерство на околната среда и водите https://www.facebook.com/Министерство-на-околната-среда-и-водите-110785762459069/ на 3 януари от 12 ч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР