Снимка: БГНЕСХиляди се събраха на на петия пореден протест в

...
Снимка: БГНЕСХиляди се събраха на на петия пореден протест в
Коментари Харесай

Пети пореден протест в защита на Пирин блокира Орлов мост

Снимка: БГНЕС
Хиляди се събраха на на петия следващ митинг в отбрана на естествен парк " Пирин " в София довечера. Протестното шествие потегли от площад " Независимост " при постройката на Министерския съвет и продължи към " Орлов мост ", заяви Нюз.бг. Хората скандираха: " Оставка! " и " Мафия ". Мотото на похода е " Да защитим Пирин ". С крясъци: " Пирин е в неволя, спасете го в този момент! " протестиращите настояха за преразглеждане на решението от 28-ми декември на Министерския съвет, с което на процедура се позволява ново строителство на територията на 48% от Националния парк.
Протестиращите за следващ път настояха и за оставката на министъра на околната среда Нено Димов. Трета точка в настояванията на протестиращите е страната да каже " Кой държи " Юлен ". Това е концесионерът на ски зоната над Банско, който публично е владеене на незает кипърски жител. Шествието мина и с възгласи: " Кой държи Юлен? " и отговор: " Който е заплатен - той държи Юлен ". Другото скандиране бе: " Пирин не е баница! ", добави Нюз.бг.
Протести против държавното решение се организират в още 30 града на страната, както и в осем европейски града. Те идват ден откакто министър председателят Бойко Борисов бе нападнат в Европейския парламент, че се погазва отбраната на Националния парк " Пирин " и в деня, в който самият министър председател разгласи по време на съвещанието на кабинета, че " по-зелено от настоящето държавно управление няма ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР