Снимка: БГНЕСГоворителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че прекалено оптимистичните

...
Снимка: БГНЕСГоворителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че прекалено оптимистичните
Коментари Харесай

Песков с лоши новини за Северен поток

Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че прекомерно оптимистичните очаквания за обновяване на доставките на газ по " Северен поток " са неоснователни.
-->
" Първо, газопроводът е погубен, в случай че приказваме за " Северен поток 1 ". Към момента бих се въздържал от прекомерно оптимистични изводи в това отношение. Много деликатно следим обстановката ", увери той.

Изказването му беше във връзка информация, че германските застрахователи са възобновили застрахователното покритие на авариралия " Северен поток ", което съгласно специалисти дава съображение за очаквания, че доставките могат да бъдат обновени.

Говорителят на Кремъл добави, че Русия " остава уверена, че е належащо да се осигури прозрачно интернационално разследване на терористичните актове, довели до унищожаването на тази значима артерия, което включва всички заинтригувани страни ".

Той акцентира, че става въпрос за част от тръбопроводната инфраструктура, която е изключително значима за енергийната сигурност на Европа, написа news.bg.

Запитан дали Русия е подготвена да възобнови газовите доставки, преди да бъдат открити причинителите на атентата против газопровода, Песков отвърна, че това ще се случи, " когато има освен продавач, само че и покупател ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР