Снимка БГНЕСЧетирима мигранти са в критично състояние, след като бяха

...
Снимка БГНЕСЧетирима мигранти са в критично състояние, след като бяха
Коментари Харесай

Четирима мигранти в критично състояние след стрелба в Кале

Снимка БГНЕС
Четирима мигранти са в сериозно положение, откакто бяха простреляни, а над 10 други са ранени, някои от тях съществено, след конфликти сред афганистанци и африканци в северния френски пристанищен град Кале, оповестява БГНЕС.

22 са признатите в болница, от които четирима са от Еритрея на възраст сред 16 и 18 година Друг от ранените е бил откаран в болничното заведение в прилежащия град Лил заради „ доста сериозното положение на здравето му “, споделиха от локалните управляващи. „ Стигнахме до ескалация на принуждение, която стана непоносима както за тези от Кале, по този начин и за мигрантите “, сподели вътрешният министър Жерар Коломб, който посети местопроизшествията на конфликтите. „ Такова равнище на принуждение до момента не е виждано. “

При конфликтите са били ранени и двама служители на реда. Близо два часа е траял боят в южните покрайнини на Кале. В мелето взели участие близо 100 еритрейци и към 30 афганистанци, които се редели на опашка за приемане на храна. Безредиците почнали, откакто един от афганистанците почнал да стреля. Втори конфликт избухнал в индустриална зона на към пет километра, при който над 100 еритрейци, въоръжени с железни прътове и тояги, влезнали в борба с двайсетина афганистанци, оповестиха прокурори.

„ Полицията се намеси, с цел да избави афганистанските мигранти против атакуващите ги 150-200 еритрейски мигранти “, сподели шефът на локалната полиция. До още принуждение се е стигнало по-късно следобяд в четвъртък в промишлен регион на Кале, намиращ се недалече от мястото, където се намираше някогашният бежански лагер, именуван „ Джунглата “. Това са най-сериозните конфликти в Кале, откогато на 1 юли 2017 година там бяха ранени 17 души. Година по-рано 40 души бяха ранени при конфликти в пристанищния град, в които участваха мигранти, опитващи се да се промъкнат във Англия.

Според благотворителни организации, работещи с мигрантите в региона, сега към 800 пришълци живеят в Кале. Според локалните управляващи броят им е 550-600 души. Миналия месец президентът Еманюел Макрон даде обещание нулева приемливост към лагери като „ Джунглата “ и подписа договорка с Лондон, по която британците ще заплащат повече, с цел да бъдат възпирани мигрантите, стремящи се да доближат до Острова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР